Baloane cu aer cald, în premieră, aduse în București, la festivalul de pe Lacul Morii | PROGRAMUL evenimentului

01 oct. 2022
8593 Afișari
Baloane cu aer cald, în premieră, aduse în București, la festivalul de pe Lacul Morii | PROGRAMUL evenimentului

La Festivalul RiseUp – Bucharest on the Sky de pe Lacul Morii, până duminică seara, vei găsi ancorate mai multe baloane cu aer cald, acesta fiind singurul festival de acest fel din lume, după cum a declarat Bogdan Petre, organizatorul evenimentului, citat de Newsbucuresti.

”Vorbim despre baloane în ancoră, la sol, în care copiii, animalele de companie, persoanele care își doresc ceva mai multă adrenalină, sunt invitate să vadă Capitala de sus. Toate aceste activități se întâmplă pe insula Lacul Morii, insula Îngerilor. (…) Sunt două tipuri de plimbări cu balonul: la liber, când zborul este la liber și balonul părăsește un anumit punct și merge unde duce vântul, iar varianta a două când balonul este ancorat și se folosește sistemul de lift (varianta folosită în București, n.red.). Aproximativ 20-25 de metri, până în 30 de metri, echivalentul unui bloc cu 10 etaje (înseamnă zborul ancorat, n.red.).”, a anunțat Petre.

La ”RiseUp – Bucharest on the Sky” poți să te urci în baloanele cu aer cald, dar organizatorii au pregătit și zone de relaxare, zone unde se poate lua masa, iar cei care își doresc pot participa la workshopuri pe diferite teme. De asemenea, în cadrul Festivalului de pe Lacul Morii vor fi antrenori de fitness, iar iubitorii de sport pot participa la diferite ședințe prin care este promovat un stil de viața activ și sănătos, iar duminică seara va fi concert Delia.

Poți vedea aici PROGRAMUL RiseUP 2

Bogdan Petre a explicat în emisiunea ”3 Ceasuri Bune” că acest tip de festival ”este unic la nivel mondial pentru că aduce în interiorul orașului, în city, aceste baloane cu aer cald”.

”De obicei aceste festivaluri ale baloanelor cu aer cald se fac în afara orașelor pentru două considerente: ai nevoie de suprafețe foarte mari, zeci de hectare, sute sau mii, și de asemenea, trebuie să fie mai departe de orașe pentru că aeronava, atât cât este ea de frumoasă, de superbă și are o mulțime de calități, are și niște defecte. Este o aeronavă care merge în direcția în care bate vântul, nu poate fi controlată”, a declarat organizatorul evenimentului.

Cei care își doresc să zboare cu balonul dincolo de înălțimea unui bloc, o pot face la câți kilometri de Capitală.

”Sâmbătă dimineață, duminică și luni avem în comuna Iepurești, lângă București, este o zonă acreditată de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, unde dimineața devreme, 6:00, 7:00 cel târziu, se pot face zboruri la liber până în 1.200 de metri înălțime, iar ca timp durează între 45 minute și 1:15 ore, depinde de condițiile meteo din acel moment”, a menționat Bogdan Petre la ”3 Ceasuri Bune”.

Îți mai recomandăm și:

Cookies