ȘTIRI

Balkanik Festival #2

ORCHESTRA BOBAN ȘI MARKO MARKOVIC, Serbia – Cea mai aclamată formație din Serbia din anii ’80 până în prezent, celebră după colaborarea cu Emir Kusturica la filmele Underground, distins cu Palme d’Or și Arizona Dream.

PARNO GRASZT, Ungaria – Premiați la World Music Charts Europe. BBC a realizat un film documentar despre activitatea lor de conservare a tradiției.

BABA ZULA, Turcia – Au apărut în filmul documentar Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul al regizorului Fatih Akin, inclus în Selecţia Oficială Cannes 2005.

FANFARA SHAVALE – România. Provine din Zece Prăjini, satul cu cel mai mare număr de fanfare din țară.

NEDIM NALBANTOGLU & THE BALKAN MESSENGERS, Turcia & Bulgaria

Nedim Nalbantoglu este un virtuoz turc cunoscut în Franța ca “omul care dă viață viorii și o face să vorbească”.

 

Pe lângă concertele live, publicul de la Balkanik Festival se va putea bucura de un târg meșteșugăresc, cu produse pe alese, de la ceramică românească, la țesături, artizanat și podoabe, de ateliere – modelaj în lut, pictură pe apă, reciclare creativă, mâncare haiducească, cafea la nisip, must, bragă, dovleac copt.

Printre surprizele acestei ediții, se regăsesc:

Crispus, The Art of Fire – Trupa Crispus s-a format în anul 2003 și, vreme de nouă ani, a reușit să transforme jocul cu focul într-o adevărată artă, iar rezultatul îl constituie spectacolele în care îmbină pirotehnia cu acrobațiile, creând efecte vizuale unice. Au doborât recordul mondial la suflat flăcări și au reprezentat România în toate colțurile lumii.

 

Ultima transhumanță – un proiect de Dragoș Lumpan, expoziție de fotografie pe un ecran de 72 mp

„Lumea pare a fi mereu în grabă, cu o viteză tot mai frenetică. Avem mai puţin timp pentru noi şi cei din jur; mai puţin timp să ne gândim la ceea ce contează cu adevărat. Există însă o portiţă. Oamenii care îşi organizează viaţa după legile pământului reprezintă o resursă umană preţioasă şi acesta este unul dintre nenumăratele motive pentru care fotografiile lui Dragoş Lumpan sunt valoroase. El ştie că nu poate schimba nimic, dar pur şi simplu atrăgând atenţia asupra fenomenului el contribuie de fapt la supravieţuirea acestui mod de viaţă” – Caroline Juler, artist vizual, autoarea ghidului „Romania” – National Geographic.

Romafest – Unul dintre cele mai aclamate ansambluri de dans din România,s-a format în anii 2000, în Târgu Mureș, iar de atunci, a participat la numeroase spectacole și festivaluri internaționale în Japonia, Italia, Polonia, etc. Tinerii dansatori de la Romafest se pot lăuda cu colaborări de succes, precum cea pe care au avut-o cu renumitul Cirque du Soleil.  

Program: 

Vineri – 21 septembrie

NEDIM NALBANTOGLU & THE BALKAN MESSENGERS

FANFARA SHAVALE

Sambata – 22 septembrie

PARNO GRASZT

ORCHESTRA BOBAN ȘI MARKO MARKOVIC

Duminica – 23 septembrie

BABA ZULA


Biletele pot fi achiziționate din rețelele Eventim și MyTicket. Prețurile sunt:

În avans: 35 lei/ zi, 50 lei abonament 2 zile, 85 lei abonament 3 zile

La intrare: 45 lei/ zi, 60 lei abonament 2 zile, 95 lei abonament 3 zile

 

Un eveniment Asociația Culturală Metropolis, sponsor Apa Nova, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 și Primăriei Municipiului București.

Despre Asociația Culturală Metropolis:

Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele trei ediții de până acum peste 20 000 de persoane și Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, care a înregistrat cel mai mare public al unui cinematograf în aer liber din România, 80 000 de spectatori în cele 10 săptămâni de proiecții.

 

Website: http://www.balkanikfestival.ro/

Facebook: http://www.facebook.com/balkanikfestivalro

PROMO: http://www.youtube.com/watch?v=fbguv8AHRYg&feature=youtu.be

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button