Balerinii ucraineni refugiați la București au încheiat repetițiile și urcă pe scena Operei Naționale, în primul lor spectacol

18 mart. 2022
479 afișări
Balerinii ucraineni refugiați la București au încheiat repetițiile și urcă pe scena Operei Naționale, în primul lor spectacol
În imagine: Lara Paraschiv, balerină refugiată din Odesa/ Sursa FOTO: Agerpres

Doi dintre balerinii ucraineni refugiați la București, primiți și integrați în trupa de balet a Operei Naționale București, vor urca duminică, de la ora 18.30, pe scenă, pregătiți să evolueze, după doar două săptămâni de repetiții, în spectacolul ”Giselle”.

Balerinele Bogdana Alekseeva şi Lara Paraschiv, ambele din Odesa, s-au alăturat programului de studiu şi repetiţii al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), la începutul lunii, pe 3 martie.

În imagine: Bogdana Alexeeva/ Sursa FOTO: Agerpres

Departamentul de Balet al Operei Naţionale Bucureşti anunța că le-a primit cu toată deschiderea şi prietenia pe balerinele Bogdana Alekseeva şi Lara Paraschiv, cele două alăturându-se de la bun început programului de studiu şi repetiţii al operei bucureştene. O zi mai târziu, Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, se întâlnea, la Opera Naţională Bucureşti, cu balerinii ucraineni, refugiaţi în România, care urmau să înceapă programul de studiu alături de soliştii şi maeştrii primei scene lirice a ţării, moment în care şi-a exprimat speranţa ca acestora să li se poată oferi contracte de colaborare.

În total, Opera Națională şi-a deschis porţile pentru opt balerini refugiaţi care în prezent studiază alături de balerinii şi maeştrii instituţiei.

În plus, instituția a deschis un centru de donații pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina, prin implicarea, împreună cu Asociaţia Caradja Cantacuzino, în procurarea unor produse alimentare şi de igienă.

Îți recomandăm să citești și

Un copil „blond ca un soare” din Odesa, botezat de o româncă la București. „Mi-am dat seama ce puțin înțelegem din ce le-a făcut războiul acestor oameni”

Lecție de solidaritate dată de un om fără adăpost din București. Acesta a adus alimente pentru a fi donate refugiaților ucraineni, în ciuda condiției sale precare

PMB pornește proiectul „București pentru Ucraina”. Municipalitatea publică lista produselor necesare pentru refugiații ucraineni

Cookies