Balamuc în Sectorul 3, de la curățenia pe străzi. Oamenii primesc bilețele și sms-uri prin care sunt anunțați să-și mute mașinile, că vine salubritatea la ora Y, dar de fapt e un mare X

20 nov. 2023
34124 Afișari
Balamuc în Sectorul 3, de la curățenia pe străzi. Oamenii primesc bilețele și sms-uri prin care sunt anunțați să-și mute mașinile, că vine salubritatea la ora Y, dar de fapt e un mare X
Balamuc în Sectorul 3, de la curățenia pe străzi. Oamenii primesc bilețele și sms-uri prin care sunt anunțați să-și mute mașinile, că vine salubritatea la ora Y, dar de fapt e un mare X | Sursa foto: Facebook - Info Trafic București și Ilfov/I. Albi/R. Negoiță

Primăria Sectorului 3 anunță o nouă zi de curățenie, iar cetățenii au fost notificați printr-un bilețel pus în parbriz, dar și prin SMS. De aici încep neînțelegerile și nemulțumirile locuitorilor, care îl acuză pe primar că intervalele orare anunțate și cele în care firma de salubritate începe curățenia nu se potrivesc.

Astfel sunt nevoiți să-și piardă câteva ore bune din zi pentru a-și muta de colo colo mașinile. Plus că, dacă nu o fac, riscă să-și piardă locul de parcare, să primească amendă și să li se ridice mașinile.

Bilețelul amenințător din parbrizul șoferilor din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 le transmite câtorva șoferi, prin intermediul unui bilețel pus în parbriz, că marți, 21 noiembrie, se va face curățenie, iar aceștia trebuie să-și mute mașinile în intervalul orar 12:00-14:00. Nerespectarea acestei cerințe poate duce la încetarea autorizației de parcare, ridicarea mașinii și amendă între 500 și 1.000 de lei.

Sursa foto: Facebook - Info Trafic București și Ilfov/I. Albi
Sursa foto: Facebook – Info Trafic București și Ilfov/I. Albi

Cel care a publicat imaginea pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov” spune că „Domnul Primar Negoiță a început să amenințe omul cu locul de parcare”.

Nu a fost singurul care s-a declarat nemulțumit de felul în care comunică Primăria Sectorului 3 cu cetățenii. Alți locuitori au fost puși în tot felul de situații neplăcute în timpul zilelor de curățenie.

De exemplu, într-o zi de curățenie anunțată recent, firma de salubrizare a venit mai devreme față de intervalul anunțat inițial.

La noi pe stradă au trimis mesaje și au pus bilete în parbriz pt astăzi între orele 12-14 și au venit cu curățenia la ora 10.

O femeie povestește, pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”, că unii oameni au primit prin SMS un interval orar, iar în bilețelul din parbriz a fost scris alt interval:

Unii oameni au primit pe SMS un interval orar, iar în parbriz altul. În total, de la 9.00 la 14.00. Dacă adăugăm jumătate de oră pentru a găsi un loc de parcare fără risc, și alta cu mers-adus mașina înapoi, trafic, parcat… grosso modo unor oameni li s-au furat 6 ore din viață. Aproape o zi de lucru. V-ați gândit că poate unii lucrează de acasă și în acest interval au ședințe, deadline-uri, stres? Că nu pot factura aceste ore?

Aceasta formulează și o soluție prin care se pot evita astfel de situații, fiindu-i propusă și primarului Negoiță:

Vă propun ca în loc de amenințări să lăsați în parbriz un QR code sau permis de parcare GRATUITĂ pe nenominale pe o rază de 100 de metri în ziua respectivă. Cât timp se lucrează în zona aceea, omul își duce acolo mașina, fără cost, de la 12.00 la 24.00.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies