Bălăceală cu scandal în Sectorul 1. Primăria condusă de Clotilde Armand deschide două bazine de înot (doar) de Ziua Copilului, anunțul pornește jet de reclamații

31 mai 2024
657 afișări
Bălăceală cu scandal în Sectorul 1. Primăria condusă de Clotilde Armand deschide două bazine de înot (doar) de Ziua Copilului, anunțul pornește jet de reclamații
Bălăceală cu scandal în Sectorul 1. Primăria condusă de Clotilde Armand deschide două bazine de înot (doar) de Ziua Copilului, anunțul pornește jet de reclamații. Sursa foto: Primăria Sectorului 1

În weekendul 1-2 iunie, Primăria Sectorului 1 a anunțat că va deschide bazinele de înot de la Școala Gimnazială nr. 178 (Strada Dridu nr. 2) și de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” (Strada Lainici nr. 4-8), în cadrul evenimentului „Zilele Porților Deschise”. Astfel, toți copiii și adolescenții care fie învață fie locuiesc în Sectorul 1 vor putea să înoate sau să se bălăcească gratuit. Totuși, se pare că e o ocazie izolată, deoarece bazinele nu sunt deschise la ora actuala nici măcar pentru elevii celor două școli și Primăria spune că vor fi deschise „la o dată anunțată ulterior”.

Bazinele de înot de la Școala Gimnazială nr. 178 (Strada Dridu nr. 2) și de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” (Strada Lainici nr. 4-8) vor fi deschise în weekendul 1-2 iunie pentru elevii școlilor din Sectorul 1 și pentru copiii și adolescenții care locuiesc în sector.

„Primăria Sectorului 1 va deschide bazinele de înot de la Școala Gimnazială nr. 178 (Strada Dridu nr. 2) și de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” (Strada Lainici nr. 4-8), cu ocazia evenimentului „Zilele Porților Deschise”, sâmbătă, 1 iunie, și duminică, 2 iunie.

Toți copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, cu domiciliul/reședința în Sectorul 1 sau care învață în școlile din această zonă administrativă vor avea acces gratuit.”, a transmis Primăria Sectorului 1 printr-un comunicat de presă.

Zilele Porților Deschise la două școli din Sectorul 1 – copiii vor putea înota gratuit în weekend

Accesul se face pe bază de rezervare, capacitatea fiind de 210 elevi per bazin pe zi. Intrarea în bazine se va face doar sub supravegherea unui instructor pentru maximum 30 de copii în fiecare serie. Prima serie va începe de la ora 11:00, ultima serie va intra în apă la ora 17:00, iar durata unei sesiuni de înot va fi de 50 minute. Prezența la bazin este necesară cu 30 minute înainte de ora programată, pentru pregătire (schimbat etc).

Pentru a înota gratuit în acest weekend într-unul dintre bazinele celor două școli, copiii și adolescenții trebuie fie să aibă domiciliul sau reședința în Sectorul 1, fie să învețe într-una din școlile din sector.

„Programările se înregistrează la numărul de telefon 0757.198.576 până vineri, 31 mai 2024, ora 16.30, sau pe adresa de e-mail [email protected], cu menționarea zilei, orei și a bazinului pentru care se optează.”, a explicat Primăria S1.

De asemenea, copiii și adolescenții care vor să participe la acest eveniment trebuie să prezinte avizul epidemiologic și o adeverință medicală cu mențiunea „apt pentru înot”. De asemenea, copiii și adolescenții trebuie să aibă asupra lor echipamentul obligatoriu format din costum baie/slip, prosop, șlapi, cască de baie și ochelari pentru înot. Administrația Sectorului 1 va asigura o vizită medicală în cazul absenței documentelor solicitate.

Când se vor deschide însă, permanent, bazinele?

Se pare că evenimentul din acest weekend este un fel de „probă” sau un fel de „gust” oferit de Primărie locuitorilor din Sector, deoarece bazinele de înot de la cele două școli vor fi deschise doar pentru evenimentul din acest weekend, acestea nu sunt deschise la acest moment nici măcar pentru elevii care urmează cursurile celor două unități de învățământ. Acest lucru a fost menționat și de Primăria Sectorului 1, care a spus că va „anunța” ulterior data la care bazinele vor fi deschise publicului.

Totuși, autoritățile au publicat, în avans (să fie), tarifele pentru copiii și adolescenții care învață la alte școli din Sectorul 1 (altele față de cele două) sau care locuiesc pe raza sectorului. Iată mai jos lista de prețuri:

  • 10 ședințe = 150 lei/abonament cu valabilitate 3 luni;
  • 12 ședințe = 175 lei/abonament cu valabilitate 4 luni;
  • 16 ședințe = 210 lei/abonament cu valabilitatea 6 luni;
  • 1 ședință = 20 lei.
  • 5 culoare pe fiecare bazin

Evenimentul a fost anunțat și de pagina de Facebook „Părinți de Cireșari – Piața Domenii”, la a căror postare a răspuns membrul biroului politic al PNL Sector 1, Daniel-Constantin Ciungu, care o acuza pe Clotilde Armand, primarul de sector, de faptul că a refuzat să prezinte o serie de acte și informații esențiale pentru acest eveniment:

„Pana astazi primarul a refuzat sa arate daca a luat aviz si autorizatie ISU si DSP. Nu stim daca exista salvamar, profesori si se pare ca nu respecta nici Regulamentul votat in Consiliul Local si nici macar nu are aprobarea Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant.”, a transmis Ciungu într-un comentariu.

CITEȘTE ȘI

Cookies