Băieți șmecheri de la IT au șterpelit sute de mii de lei de la o casă de pariuri din București. Care era schema și cum i-au prins polițiștii

11 oct. 2022
26395 Afișari
Băieți șmecheri de la IT au șterpelit sute de mii de lei de la o casă de pariuri din București. Care era schema și cum i-au prins polițiștii
Băieți șmecheri de la IT au șterpelit sute de mii de lei de la o casă de pariuri din București. Care era schema și cum i-au prins polițiștii / Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Polițiștii din București au pus în aplicare marți, 11 octombrie 2022, șase mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere, într-un dosar de fraudă informatică la o casă de pariuri.

Băieți șmecheri de la IT au șterpelit sute de mii de lei de la o casă de pariuri din București

Cele șase mandate de percheziție domiciliară au fost aplicate în București și Ialomița, iar cele 26 de mandate de aducere în: Capitală, Ilfov și Călărași.

Din probele și datele adunate de către agenții din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 s-a stabilit că mai mulți angajați au unei case de pariuri, ce ocupau funcția de referent statistician, au modificat cotele pariurilor fără drept.

Activitatea infracțională a acestora s-a desfășurat în perioada 2018-2020 și a facilitat câștigarea a 184 de pariuri sportive, potrivit Mediafax.

Cum operau angajații casei de pariuri

Poliția Română a transmis și care era modalitatea prin care operau suspecții. Iată care era aceasta:

Angajații suspendau automat cota meciurilor atunci când avea loc câte un eveniment important (gol, corner, cartonaș galbe, etc.). În acele 1-4 secunde era facilita plasarea de pariuri având un avantaj deoarece cunoștea deja rezultatul.

Astfel, biletele plasate de intermediari sau de ei prin intermediul unor conturi de utilizator erau câștigătoare.

În urma cercetărilor efectuate s-a constata că prejudiciul estimat este de circa 315.000 de lei. Suspecții sunt acum cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de:

  • Fraudă informatică.

Cercetările în această cauză sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Cookies