Băiețelul din Ucraina care a ajuns singur până la graniță. Cu un rucsac, o pungă, un pașaport învelit în hârtie și-un număr de telefon scris pe mână

06 mart. 2022
40283 Afișari
Băiețelul din Ucraina care a ajuns singur până la graniță. Cu un rucsac, o pungă, un pașaport învelit în hârtie și-un număr de telefon scris pe mână
Băiețelul din Ucraina care a ajuns singur până la graniță. Cu un rucsac, o pungă, un pașaport învelit în hârtie și-un număr de telefon scris pe mână Sursă foto: Facebook-Ministerstvo vnútra SR

Pentru multe persoane devine din ce în ce mai greu să plece de pe teritoriul Ucrainei. Noapte trecută, un băiețel de 11 ani, „cel mai mare erou al nopții” așa cum a fost numit de Ministerul de Interne al Republicii Slovace, a trecut granița din Ucraina în Slovacia, singur.

Un băiețel din Ucraina a mers singur până la graniță

Băiețelul a venit din orașul Zaporozhye, trecând granița din Ucraina și având cu el un ghiozdan roșu, o pungă de plastic și un pașaport care fusese învelit în hârtie. Copilul a fost nevoit să plece din țara sa singur, deoarece părinții săi nu au putut să părăsească Ucraina. Nu se știe exact cum a ajuns până la graniță, deoarece orașul de unde vine este la o distanță de 1.000 de kilometri, după cum relatează CNN.

În momentul în care băiețelul a trecut granița a fost preluat de voluntari. Aceștia l-au îngrijit, i-au oferit ceva de mâncare și l-au dus într-un loc cald unde să se poată odihni. Copilul avea scris pe mână un număr de telefon, pe care autoritățile l-au apelat și au reușit să ia legătura cu rude ale băiatului. Rudele sale au venit și l-au luat de la graniță. Ministerul de interne al Republicii Slovace a scris într-o postare pe Facebook:

I-a cucerit pe toți cu zâmbetul, curajul și determinarea sa demnă de un adevărat erou.

Războiul are efecte dezastroase asupra copiilor

UNICEF a atras atenția asupra faptului că un număr extrem de mare, 7,5 milioane, de copii din Ucraina vor resimți efecte dezastroase datorate acestui conflict militar. Provinciile care au fost cel mai grav afectate sunt Donețk și Luhansk. UNICEF a cerut Rusiei să oprească focul pentru a respecta obligațiile internaționale de protejare a copiilor.

În căminele SNSPA din România au fost găzduiți 51 de copii ucraineni, alături de familiile lor. Cel mai tânăr dintre aceștia este un bebeluș ce a venit pe lume în data de 26 februarie 2022, la doar două zile după de a izbucnit războiul din Ucraina. Copilul s-a născut într-o stație de metrou din Kiev unde mama sa se adăpostea de atacurile Rusiei. Acum acesta se află în siguranță, departe de agresiunile militare.

 

Cookies