Băiatul care și-a înjunghiat profesoara le-ar fi spus colegilor planul său de mai multe ori. Îi întreba ce pedeapsă ar risca

06 apr. 2023
777 Afișari
Băiatul care și-a înjunghiat profesoara le-ar fi spus colegilor planul său de mai multe ori. Îi întreba ce pedeapsă ar risca
Băiatul care și-a înjunghiat profesoara le-ar fi spus colegilor planul său de mai multe ori. Îi întreba ce pedeapsă ar risca. Sursa foto: Freepik

Băiatul de la Colegiul Național „Ion Creangă” din București care și-a înjunghiat profesoara de japoneză le-a vorbit de mai multe ori colegilor săi de clasă despre cum ar vrea să o omoare pe aceasta, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Băiatul și-a premeditat fapta, înarmându-se de acasă cu un cuțit pentru a-și duce la bun sfârșit planul.

Elevul a fost reținut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile

Băiatul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și pentru tulburarea ordinii și a liniștii publice.

De asemenea, Parchetul Tribunalului București a sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a adolescentului pentru 30 de zile.

Incidentul a avut loc în timp ce profesoara, în vârstă de 26 de ani, a început ora de predare la clasa a X-a și împărțea foile cu teste pentru cei din clasă. Atunci când a ajuns la banca elevului de 16 ani, acesta a lovit-o cu un cuțit în zona gâtului și i-a provocat o plagă înjunghiată, a explicat Parchetul Tribunalului București într-un comunicat de presă transmis joi.

Tânărul a premeditat fapta interesându-se despre pedeapsa aplicabilă, a plănuit modul în care urma să acționeze și s-a înarmat cu un cuțit.

Din modul în care a acționat, lovind victima cu o armă cu potențial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acțiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard.

Inculpatul a purtat și folosit un cuțit într-o instituție de învățământ, iar prin violențele exercitate asupra persoanei vătămate în fața colegilor de clasă a tulburat ordinea și liniștea publică, provocând sentimente de teamă, indignare și insecuritate, se mai arăta în document.

Băiatul a vrut „să rezolve problema”

Băiatul a spus la audieri că în clasă era „o stare de nemulțumire” față de profesoara de japoneză, dar „nimeni nu făcea nimic”. Astfel, acesta s-a gândit „să rezolve problema”, conform declarațiilor unor surse judiciare oferite pentru HotNews.ro.

Colegii lui au auzit din partea lui că ar vrea să o omoare pe profesoara de japoneză în repetate rânduri. Îi întreba pe aceștia despre pedeapsa pe care ar risca-o.

În urma incidentului provocat de băiat la liceul „Ion Creangă” din București, profesoara a primit îngrijiri medicale la Spitalul Universitar după ce aceasta a fost rănită în zona gâtului. Starea ei este stabilă.

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a transmis că există probleme în multe școli legate de violență, de consumul de droguri sau altele. Astfel de evenimente se petrec săptămânal, însă nu ajung în presă.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies