Mircea Badea, despre piesa trupei Taxi: Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici, dar Bănică nu

de:
11 apr. 2016
0 Afișari
Mircea Badea, despre piesa trupei Taxi: Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici, dar Bănică nu

De unii a fost înțeles corect, de alții nu, și de aia simt nevoia să mă refer pe larg„, a spus Mircea Badea. Jurnalistul a precizat că nu l-a interesat deloc subiectul construirii Catedralei Mântuirii Neamului și că este fan al trupei Taxi.

Vreau să fac câteva afirmații care nu sunt din cauza faptului că erau să mor ieri(…). Eu sunt fan al trupei Taxi, mie-mi place trupa Taxi, am fost la câteva concerte ale trupei Taxi, deci mie nu numai că nu-mi displace trupa Taxi, chiar o apreciez, iar de Dan Teodorescu chiar îmi place, din multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că este inteligent și bine intenționat„, a spus acesta. 

Prezentatorul TV a recunoscut că mereu a fost deranjat de cei care vorbesc în numele lui Dumnezeu.

Pe mine m-a enervat întotdeauna să-mi spună un om ce preferă Dumnezeu(…). Dacă fraza „Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici”, cu tot inconfortul meu de telespectator care nu prea văd cu ochi buni să vină un om să ne spună ce preferă, ce face Dumnezeu, dar dacă ne-ar fi spus Dan Teodorescu și atât, nu m-ar fi deranjat. De ce? El e un tip modest, modest prin formație. El nu vrea 40 de vile cu piscină, 50 de Lamborghini. Nu, nu vrea. El e un om foarte zdravăn la cap și e un om bun, bine intenționat. Dacă mesajul ar fi fost doar al lui Dan Teodorescu sau al altora, doar al altora din videoclip, nu aș fi avut nicio problemă, decât asta, că aș fi preferat să nu mi se spună ce preferă Dumnezeu. De ce zic că m-a luat de ochi asta cu Bănică și cu Esca. Păi Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici cum ne spunea Bănică, dar Bănică nu, Bănică preferă spațiile mari. Și nu din lemn. Jumătate din ăștia din videoclip nu stau în carcere din lemn, stau în niște construcții cât se poate de respectabile cu mulți metri pătrați. Treaba asta cu „să mimăm modestia și smerenia” mă enervează pe mine”. La asta am reacționat eu”, a subliniat Mircea Badea.

De asemenea, acesta a vorbit de ipocrizie în rândul artiștilor care au participat la clip.

Să deghizezi mesajul ăsta cu multă ipocrizie din partea unora, cu multă ipocrizie în „Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici, suntem smeriți și modești”, nu, nu sunteți toți smeriți și modești. Nici eu nu sunt smerit și nici modest. Mi-ar plăcea după ce am trăit foarte mulți ani practic într-o carceră, că asta a fost, am fost sărac de mic, ce să fac, se întâmplă. Puteam să mă nasc în Angola, era mai rău. Nu pot să spun că sunt foarte nervos că am fost sărac în România. Deci, eu stând atâția ani într-un spațiu foarte mic și fiind foarte neîndemânatic și un pic claustrofob, mi-ar plăcea să trăiesc într-o casă mare. E adevărat, trăiesc într-o casă mare, închiriată. Nu mi-am permis să-mi cumpăr o casă mare și nu am vrut să fac nici credit la bancă(…). Asta m-a deranjat pe mine la videoclip, ipocrizia și mimarea dizgrațioasă a smereniei și modestiei de către unii. Doamnei Esca aș putea să-i spun, nu cu răutate, că PRO TV ar putea să plătească și milioanele alea multe, multe, multe de dolari la vremea respectivă, de care au fost scutit de statul român pentru servicii mediatice. Poate că Dumnezeu preferă și asta„, a mai spus Mircea Badea.

Cookies