ȘTIRI

BACALAUREATUL ȘI EVALUAREA NAȚIONALĂ nu își schimbă structura în 2015, spune Ministrul Educației

„Pentru anul școlar viitor, pentru examenul de Evaluare națională nu avem nicio schimbare, pentru examenul de Bacalaureat nu avem nicio schimbare din punct de vedere al structuri examenelor. Avem schimbări legate de recunoașterea competențelor lingvistice, în sensul că am mai adăugat unele atestate, am mai extins. Cu alte cuvinte venim în întâmpinarea elevilor și a părinților și sunt mici modificări, reașezări în interiorul programei. Nu sunt lucruri semnificative. Sunt corespunzătoare programei școlare”, a precizat ministrul Educației.

Remus Pricopie este de părere că în sistemul de învățământ trebuie să fie efectuate schimbări cu condiția ca acestea să fie realizate „progresiv” și să aducă „stabilitate și progres”.

„Întotdeauna trebuie să găsești echilibrul între stabilitate și progres. Nu poți să încremenești, să nu mai schimbi nimic, să îngheți sistemul ani de zile ca să nu mai facem schimbări. Schimbări trebuie să faci de fiecare dată: schimbi manualele, schimbi programele, sunt cerințe diferite. De pe piața muncii apar meserii noi. Ești obligat să schimbi, dar schimbările trebuie să le faci progresiv”, a explicat ministrul Educației, Remus Pricopie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button