Bacalaureat diferenţiat din 2013

de:
05 sept. 2012
0 Afișari
Bacalaureat diferenţiat din 2013

Începând de anul viitor, absolvenţii de liceu vor susţine examenul de bacalaureat diferenţiat. Membrii comisiei de învăţământ din Senat au adoptat propunerea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care prevede ca bacalaureatul să fie diferenţiat.

Noul examen de bacalaureat va fi fi diferenţiat pentru elevii care vor să urmeze cursuri universitare şi pentru cei care vor să intre pe piaţa muncii. Absolvenţii de liceu care nu vor să urmeze o facultate, ci optează pentru integrarea pe piaţa muncii, vor primi o diplomă specială. Cei care vor să urmeze cursuri universitare vor participa la examenul de bacalaureat naţional, potrivit declaraţiilor Ecaterinei Andronescu.

Bacalaureatul profesional le va testa competenţele şi le va permite absolvenţilor de liceu să se angajeze. Probele de la bacalaureatul naţional rămân aceleaşi, iar la bacalaureatul profesional, elevii vor susţine probele de competenţă, o probă practică şi o probă scrisă la educaţie antreprenorială.

Elevii pot alege tipul de bacalaureat pe care vor să îl susţină. După o sesiune, cei care se decid să urmeze cursuri universitare, pot susţine examenul de bacalaureat naţional.

Decizia survine după rezultatele dezastruoase de la bacalaureat din ultimii doi ani.

Propunerea ministrului Educaţiei urmează să fie analizată, iar o decizie privind organizarea bacalaureatului diferenţiat va fi luată, joi, după ce va fi dezbătută în plenul Senatului.

Cookies