BACALAUREAT DE TOAMNĂ. 43.500 de candidaţi aşteptaţi la sesiunea a doua a BAC-ul

de:
21 aug. 2019
0 Afișari
BACALAUREAT DE TOAMNĂ. 43.500 de candidaţi aşteptaţi la sesiunea a doua a BAC-ul

BACALAUREAT DE TOAMNĂ. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat că peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probelor din sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2019.

Dintre aceştia, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Sesiunea august-septembrie astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română/E)a, joi fiind programată cea la Limba şi literatura maternă/E)b, vineri – proba obligatorie a profilului/E)c, iar în 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

BACALAUREAT DE TOAMNĂ. Conform MEN, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 7 septembrie.

BACALAUREAT DE TOAMNĂ. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza doar creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

BACALAUREAT DE TOAMNĂ. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video.

Sursa: news.ro

Cookies