Bacalaureat 2021. Rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Limba română VIDEO

28 iun. 2021
777 Afișari
Bacalaureat 2021. Rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Limba română VIDEO

Bacalaureat 2021. Luni, 28 iunie, elevii au susținut proba scrisă la Limba română. Varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a fost cea cu numărul 4.

Bacalaureat 2021. Elevii au susținut luni, 28 iunie, proba scrisă la Limba română. Iată ce subiecte au trebuit să rezolve candidații, în funcție de profil.

Bacalaureat 2021 continuă marți, 29 iunie, cu proba obligatorie a profilului – probă scrisă -, pe 30 iunie cu proba la alegere, iar pe data de 1 iunie, limba maternă.

Subiecte Limba română, profil uman

La primul subiect, candidații au avut de rezolvat mai multe exerciții pe baza unui text suport al Elenei Văcărescu. La al doilea subiect, absolvenții de clasa a XII-a au avut de evidențiat relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice în opera Orizonturi, de Ioan Vinea. Subiectul III la profilul uman la română la Bacalaureat 2021 a fost un eseu despre particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

Subiecte Limba română, profil uman, Bacalaureat 2021. Sursă foto: Mediafax

Subiecte Limba Română, profil real

La primul subiect, atât absolvenții de liceu de la profilul real, cât și cei de la profilul tehnologic au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu, potrivit edupedu.ro, citat de Digi24.

La primul subiect, punctul B, candidații au avut de făcut un text argumentativ despre „dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie”.

Al doilea subiect a fost un comentariu al unei poezii de Ion Vinea.

La al treilea subiect, elevii au avut eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

Bacalaureat 2021. Rezolvarea subiectelor

Silvia Sava, profesoară de Limba și literatura română la Colegiul Național „Emil Racoviță” din București a rezolvat în studioul Gândul, subiectele primite de absolvenții clasei a XII-a, luni, la proba de Limba și literatura română de la Bacalaureat 2021.

Rezultate Bacalaureat 2021

În data de 5 iulie vor fi afișate primele rezultate ale probelor scrise, până la ora 12:00. Tot în aceeași zi, până la ora 18:00 se vor putea depune contestaţiile. În data de 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

  • 5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
  • 5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
  • 6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor final

După proba de Limbă română, la Bacalaureat 2021 urmează proba obligatorie a profilului și proba la alegere, examenele fiind susținute în zile consecutive.

Cookies