BACALAUREAT 2021. Doar 77% din absolvenţii de liceu s-au înscris la examen

21 iun. 2021
48 Afișari
BACALAUREAT 2021. Doar 77% din absolvenţii de liceu s-au înscris la examen

Numărul elevilor care s-au înscris la BACALAUREAT 2021 pentru acest an este mai mic decât cel de anul trecut, conform declarațiilor Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că pentru BACALAUREAT 2021 s-au înscris 77% din numărul elevilor din clasele terminale, acest procent fiind mai mic decât anul trecut.

„114.143 de elevi s-au înscris la Bacalaureat, 77% din numărul elevilor din clasele terminale, din promoţia curentă. Încă 19.520 sunt înscrişi la Bac din promoţia anterioară. Anul trecut au fost aproape 125.000 înscrişi din promoţia curentă, deci mai mult ca anul acesta. Şi peste 31.000, faţă de 19.000. din promoţia anterioară, anul acesta. Deci numărul este mai mic şi procentual, şi în valoare absolută”, a declarat, la Antena3, Sorin Cîmpeanu.

Pandemia i-a îndepărtat pe elevi  de școală

Ministrul consideră că pandemia de coronavirus i-a îndepărat pe elevi de școală.

”Acest lucru poate avea drept explicaţie, în primul rând, faptul că această perioadă de criză sanitară i-a îndepărtat pe elevi de şcoală, au pierdut contactul cu şcoala pentru o lungă perioadă de timp”.

Vă recomandăm și: Măsurile anunțate de Sorin Cîmpeanu pentru Evaluarea Națională

Vouchere pentru pregătire suplimentară

Elevii care spun că au nevoie de pregătire suplimentară ar putea primi vouchere pentru meditaţii, a anunţat ministrul Educaţiei, conform sursei citate.

„Pentru elevii care vor meditaţii să li se acorde vouchere pentru a le folosi la orele de meditaţii. Nu este ideea mea, ci a unui fost ministru, bun”, a mai spus Ministrul Educației.

Cookies