Bacalaureat 2021, București. Mai mulți candidați au fost eliminați de la proba de Limba și literatura română

28 iun. 2021
57 Afișari
Bacalaureat 2021, București. Mai mulți candidați au fost eliminați de la proba de Limba și literatura română

Şase candidaţi au fost eliminaţi luni pentru tentativă de fraudă, în Bucureşti, la prima probă - Limba şi literatura română - a examenului de Bacalaureat, informează IŞMB.

Conform unui comunicat, în Capitală prezenţa la proba de Limba şi literatura română din cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului a fost de 98,13%.

Anunțul IȘMB

„La prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea iunie – iulie 2021 (Limba şi literatura română) au fost prezenţi 13.617 candidaţi (98,13% din totalul candidaţilor înscrişi): 12.941 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 676 din promoţiile anterioare. Proba s-a desfăşurat în 67 de centre. Nu au participat 253 de candidaţi. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 6 candidaţi (serie curentă 4, serie anterioară 2). Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, precizează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Marți are loc proba obligatorie a profilului la Bac 2021

Marţi va avea loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă – limba şi literatura maternă – va fi susţinută joi de elevii din rândul minorităţilor naţionale.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12,00. Contestaţiile pot fi depuse/ transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR), afişarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Cookies