BACALAUREAT 2021. Atenție, elevi! False subiecte la Bacalaureat sunt vândute cu 50 de lei pe internet

27 iun. 2021
68 Afișari
BACALAUREAT 2021. Atenție, elevi! False subiecte la Bacalaureat sunt vândute cu 50 de lei pe internet

BACALAUREAT 2021. Mai mulți elevi au fost păcăliți de niște indivizi care le-au promis subiectele pentru Bacalaureat contra cost. CERT-RO avertizează elevii că acest lucru este doar o mare escrocherie.

Mai multe conturi de pe rețelele de socializare promit vânzarea subiectelor de Bacalaureat 2021, iar specialiștii CERT-RO avertizează că acest lucru este tentativă de fraudă, iar pe lângă asta nici nu pot fi adevărate, având în vedere că subiectele se trag la sorți cu puțin timp înainte de începerea examenului.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a atras atenția că pe site-urile de socializare circulă o „ofertă” de vânzare a subiectelor de Bacalaureat 2021, dar nu este nimic mai mult decât o escrocherie.

„Atenție mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat. Ca și în anii precedentți, echipa CERT-RO a fost notificată despre existența unor asemenea tentative de fraudare, ce vizează tinerii din România care urmează să susțină acest examen”, au transmis reprezentanții CERT-RO.

Falsele subiecte la Bacalaureat 2021 costă 50 de lei

Persoanele care au pornit această „afacere” cer elevilor 50 de lei pentru subiectele care, după spusele lor, sunt subiectele care se vor da la Bacalaureat. Escrocii le promit elevilor că vor primi subiectele de Bacalaureat în dimineața examenului, la ora 06:00.

„Rețineți faptul că nu poate fi vorba decât despre o păcăleală, din moment ce subiectele de bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorți cu puțin timp înainte de start. Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineața examenului, alături de o variantă de rezervă. Ulterior, acestea sunt transmise către inspectoratele din teritoriu, iar acestea din urmă se ocupă de distribuirea lor către instituțiile de învățământ. Este imposibil ca acestea să fie cunoscute deja de o anumită persoană”, au mai specificat specialiștii CERT-RO.

Cookies