SMART CITY

BACALAUREAT 2018. Luni începe BAC-ul cu proba la Limba Română

BACALAUREAT 2018. Probele încep la ora 9:00, când în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul candidaţilor în centrele de examen se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor, elevii au la dispoziţie trei ore pentru finalizarea lucrării scrise. Fiecare subiect are câte trei părţi a 30 de puncte, iar 10 puncte sunt alocate din oficiu.

BACALAUREAT 2018. În acest an, Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat 440 de centre de examen în toată ţara. 118.856 din totalul de 136.871 de candidaţi înscrişi la BAC 2018 au absolvit liceul în acest an. 18.015 candidaţi au terminat liceul în anii anteriori, dar nu şi-au luat Bacalaureatul din diverse motive.

Subiectele şi baremul examenului de Limba şi Literatura Română vor fi publicate luni, la ora 15:00, pe site-ul edu.ro.

Primele rezultate vor fi afişate pe 4 iuulie, până în prânz, după care candidaţii au timp să depună contestaţii până la ora 16:00. Pentru soluţionareea acestora este alocat intervalul 5-8 iulie, iar REZULTATELE FINALE vor fi afişate pe 9 iulie, atât la sediile liceelor, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

BACALAUREAT 2018. Celelalte probe ale acestei sesiuuni de Bacalaureat sunt programate pe 26 iunie, la Limba şi Literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană), pe 27 iunie la matematică sau istorie şi pe 28 iunie, proba la alegere, în funcţie de specializare.

BACALAUREAT 2018. MODUL DE ORGANIZARE A PROBELOR

Candidaţii vor avea acces în centrele de examen între orele 7:30 – 8:30, după ce vor prezenta la intrare un act de identitate valid, cu fotografie.

Pentru redactarea lucrării scrise vor avea la dispoziţie trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate fiecărui candidat. Candidaţii pot folosi stilou sau pix de culoare albastră pentru rezolvarea subiectelor, iar desenele şi schemele vor fi desenate doar cu creion negru. Candidaţii care dau probe scrise la matematică şi geografie pot folosi doar instrumente de desen. Sunt interzise orice mijloace de calcul şi nu poate fi folosită altă hârtie decât cea distribuită în sala de examen.

BACALAUREAT 2018.  Sisteme de supraveghere video şi audio sunt obligatorii în toate sălile de examen. Candidaţii nu au voie să intre în sala de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button