BACALAUREAT 2016 OLIMPICI: SUBIECTELE și BAREMUL de CORECTARE de la LIMBA ROMÂNĂ- BAC SPECIAL 2016

de:
23 mai 2016
570 Afișari
 BACALAUREAT 2016 OLIMPICI: SUBIECTELE și BAREMUL de CORECTARE de la LIMBA ROMÂNĂ- BAC SPECIAL 2016

BACALAUREAT 2016. SUBIECTE BAC 2016 OLIMPICI- LIMBA și LITERATURĂ ROMÂNĂ- AZI, 23 MAI 2016:

SUBIECTELE de la BAC OLIMPICI 2016 – LIMBA ROMÂNĂ- PROFIL UMAN, conform EDU.RO, AICI

BAREMUL de CORECTARE de la BAC OLIMPICI 2016- LIMBA ROMÂNĂ – PROFIL UMAN, conform EDU.RO,  AICI

SUBIECTELE de la BAC OLIMPICI 2016 – LIMBA ROMÂNĂ- PROFIL REALconform EDU.RO, AICI

BAREMUL de CORECTARE de la BAC OLIMPICI 2016- LIMBA ROMÂNĂ – PROFIL REAL, conform EDU.RO,  AICI

SUBIECTELE de la MATEMATICĂ și ISTORIE:

SUBIECTELE de la ISTORIE din cadrul sesiunii de BACALAUREAT SPECIAL 2016, disponibile AICI

SUBIECTELE și BAREMUL DE CORECTARE de la MATEMATICĂ, din cadrul sesiunii de BACALAUREAT SPECIAL 2016, AICI

SUBIECTELE și BAREMUL de CORECTARE de la BAC SPECIAL 2016 – BIOLOGIE vor fi disponibile AICI

SUBIECTELE și BAREMUL de CORECTARE de la BAC SPECIAL 2016 – CHIMIE vor fi disponibile AICI

SUBIECTELE și BAREMUL de CORECTARE de la BAC SPECIAL 2016 – FIZICĂ vor fi disponibile AICI

SUBIECTELE și BAREMUL de CORECTARE de la BAC SPECIAL 2016 – GEOGRAFIE vor fi disponibile AICI

BACALAUREAT 2016. SUBIECTE BAC 2016 OLIMPICI- LIMBA și LITERATURĂ ROMÂNĂ- AZI, 23 MAI 2016:

PROFIL UMAN

SUBIECTUL I

La primul subiect elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe din textul „Comedia zorilor” de Mircea Ștefănescu. Totodată, li s-a cerut să comenteze în 60-100 de cuvinte o secvență din text.

SUBIECTUL II

La acest subiect, elevii au avut de realizat un text argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre importanța promovării online a literaturii contemporane.

SUBIECTUL III

La Subiectul III, elevii au avut de scris un eseu despre „Povestea lui Harap-Alb – Relația dintre două personaje”.

Scrie un eseu de 2 – 3 pagini despre relatiile dintre doua personaje care apartin unui basm cult studiat. In elaborarea eseului, vei avea in vedere urmatoarele repere:
– prezentarea a patru elemente ale textului narativ, semnificative pentru constructia personajelor alese (de exemplu: tema, perspectiva narativa, actiune, conflict, relatii temporale si spatiale, constructia subiectului, modalitati de caracterizare, limbaj etc.);
– evidentierea situatiei initiale a celor doua personaje, din perspectiva tipologiei in care se incadreaza, a statutului lor psihologic, moral etc.;
– relevarea trasaturilor celor doua personaje, semnificative pentru ilustrarea relatiilor, prin raportare la doua episoade/ secvente narative ale basmului cult ales;
– exprimarea unei opinii argumentate despre relatiile dintre cele doua personaje, din perspectiva situatiei finale/ a deznodamantului.
Nota! Ordinea integrarii reperelor in cuprinsul lucrarii este la alegere.
Pentru continutul eseului vei primi 16 puncte (cate 4 puncte pentru fiecare cerinta/ reper); pentru redactarea eseului vei primi 14 puncte (organizarea ideilor in scris – 3 puncte; utilizarea limbii literare – 3 puncte; abilitati de analiza si de argumentare – 3 puncte; ortografia – 2 puncte; punctuatia – 2 puncte; asezarea in pagina, lizibilitatea – 1 punct).
In vederea acordarii punctajului pentru redactare, eseul trebuie sa aiba minimum 2 pagini.

PROFILUL REAL:

SUBIECTUL I:

La primul subiect, elevii de la profilul REAL au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza textului „Idolul și Ion Anapoda” de G. M. Zamfirescu. Candidații au avut și de comentat în 60-100 de cuvinte o secvență din textul dat.

SUBIECTUL al II-lea:
Elevilor li s-a cerut să realizeze un text argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre rolul practicării unui sport în echipă în formarea personalității unui tânăr.

SUBIECTUL al III-lea

Elevii de la PROFILUL REAL au avut de scris un eseu despre „Particularități de construcție a personajului dintr-un basm cult studiat”:

Scrie un eseu de 2 – 3 pagini despre particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un basm cult studiat. În elaborarea eseului, vei avea în vedere urmatoarele repere:
– prezentarea a patru elemente ale textului narativ, semnificative pentru realizarea personajului ales (de exemplu: actiune, conflict, relatii temporale si spatiale, constructia subiectului, perspectiva narativa, modalitati de caracterizare, limbaj etc.);
– prezentarea statutului psihologic, moral etc. al personajului ales, prin raportare la conflictul/ conflictele basmului cult studiat;
– relevarea principalei trasaturi a personajului ales, ilustrata prin doua episoade/ secvente narative/ situatii semnificative sau prin citate comentate;
– exprimarea unui punct de vedere argumentat, despre modul în care se reflecta o idee sau tema basmului cult studiat în constructia personajului pentru care ai optat.
Nota! Ordinea integrarii reperelor în cuprinsul lucrarii este la alegere.
Pentru continutul eseului vei primi 16 puncte (câte 4 puncte pentru fiecare cerinta/ reper); pentru redactarea eseului vei primi 14 puncte (organizarea ideilor în scris – 3 puncte; utilizarea limbii literare – 3 puncte; abilitati de analiza si de argumentare – 3 puncte; ortografia – 2 puncte; punctuatia – 2 puncte; asezarea în pagina, lizibilitatea – 1 punct).
In vederea acordarii punctajului pentru redactare, eseul trebuie sa aiba minimum 2 pagini.

UPDATE: Au fost afișate Rezultatele de la proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Le puteți consulta AICI. Rezultatele de la proba de evaluare a competenţelor digitale sunt disponibile AICI.

Sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat a început, luni, cu proba la limba si literatura romana. Puteți vedea REPARTIZAREA CANDIDAȚILOR pe săli aici.

Mai jos puteți consulta SUBIECTELE din 2015 de la PROBA de LIMBA ROMÂNĂ- BAC OLIMPICI. Le vom prezenta și pe cele din 2016, dacă vor fi disponibile.

SUBIECTELE și BAREMUL de CORECTARE de la SIMULAREA probei de LIMBA ROMÂNĂ din cadrul BAC 2016:

VEZI AICI BAREMUL de CORECTARE de la SIMULARE BAC 2016- LIMBA ROMÂNĂ, CLASA A XII-A- PROFIL REAL

VEZI AICI BAREMUL de CORECTARE de la SIMULARE BAC 2016- LIMBA ROMÂNĂ, CLASA A XII-A- PROFIL UMAN

VEZI AICI SUBIECTELE de la SIMULARE BAC 2016- LIMBA ROMÂNĂ, CLASA A XII-A, PROFIL REAL

VEZI AICI SUBIECTELE de la SIMULARE BAC 2016- LIMBA ROMÂNĂ, CLASA A XII-A- PROFIL UMAN

 

BACALAUREAT 2016. SUBIECTE BAC 2016 OLIMPICI- LIMBA și LITERATURĂ ROMÂNĂ- AZI, 23 MAI 2016:

Pentru sustinerea examenului in sesiunea speciala s-au inscris 237 de elevi de clasa a XII-a, aflati in pregatire sau in etapele de selectie pentru alcatuirea echipelor care vor reprezenta Romania atat la olimpiadele internationale pe discipline, cat si la diverse competitii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum si in situatia de a participa la examene de admitere in universitati din strainatate.

Probele scrise vor continua marti cu proba obligatorie a profilului, pe 25 mai cu proba la alegere a profilului si specializarii, si pe 26 mai – limba si literatura materna.

Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 26 mai (pana la ora 18.00). Contestatiile pot fi depuse in cursul aceleiasi zile, in intervalul orar 18:00 – 20:00. Acestea vor fi solutionate in data de 27 mai, zi in care vor fi afisate si rezultatele finale.

BACALAUREAT 2016. SUBIECTE BAC 2016 OLIMPICI- LIMBA și LITERATURĂ ROMÂNĂ- AZI, 23 MAI 2016:

Probele scrise încep la ora 09.00. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei (între orele 08.00 – 08.30). Regulile de la examen:

Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului, de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor.

Subiectele rezolvate pe ciornă sau pe foaia cu subiectele fotocopiate NU se iau în considerare.

În timpul desfăşurării probelor scrise candidaţii NU comunică în niciun fel între ei sau cu exteriorul.

Eventualele fraude sau tentative de fraudă determină ELIMINAREA candidatului din examen.

BACALAUREAT 2016. SUBIECTE BAC 2016 OLIMPICI- LIMBA și LITERATURĂ ROMÂNĂ- AZI, 23 MAI 2016:

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat (14-27 mai 2016) se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi au făcut dovada că:

a) au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2016;

b) probele de admitere sunt programate în acelaşi timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016.

Elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi asumă întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care sunt elaborate subiectele de examen.

CALENDARUL SESIUNII SPECIALE A EXAMENULUI DE BACALUREAT 2016:

16 – 17 mai – Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si limba materna;
18 – 19 mai –  Evaluarea competentelor digitale;
20 – 21 mai – Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala;
23 mai – Limba si literatura romana;
24 mai – Proba obligatorie a profilului;
25 mai – Proba la alegere a profilului si specializarii;
26 mai – Limba si literatura materna.
26 mai (pana la ora 18:00) – Afisarea primelor rezultate
26 mai (18:00 – 20:00) – Depunerea contestatiilor
27 iunie – Solutionarea contestatiilor si afisarea rezultatele finale

Cookies