SMART CITY

BACALAUREAT 2016 SESIUNEA SPECIALĂ PENTRU OLIMPICI. Luni, examenul oral la LIMBA ROMÂNĂ

BACALAUREAT 2016 SESIUNEA SPECIALĂ PENTRU OLIMPICI. Luni, 16 mai, a început la Braşov, sesiunea specială a examenului naţional de bacalaureat.

Colegiul „Nicoale Titulescu” din Braşov găzduieşte, în perioada 16 – 27 mai, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului, informează Ministerul Educaţiei.

Pentru susţinerea examenului în sesiunea specială s-au înscris 237 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum şi în situaţia de a participa la examene de admitere în universităţi din străinătate.

BACALAUREAT 2016 SESIUNEA SPECIALĂ PENTRU OLIMPICI. Sesiunea specială a început luni, 16 mai, şi va continua marţi, 17 mai, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă.

În zilele de 18 şi 19 mai este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în 20 şi 21 mai se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise au următorul calendar: 23 mai (limba şi literatura română), 24 mai (proba obligatorie a profilului), 25 mai (proba la alegere a profilului şi specializării), 26 mai (limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate, la sediul Colegiului „Nicolae Titulescu”, este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18:00). Contestaţiile pot fi depuse în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18:00 – 20:00. Acestea vor fi soluţionate în data de 27 mai, zi în care vor fi afişate şi rezultatele finale.

BACALAUREAT 2016 SESIUNEA SPECIALĂ PENTRU OLIMPICI.  Sesiunea specială a examenului de bacalaureat (14-27 mai 2016) se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi au făcut dovada că:

a) au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2016;

b) probele de admitere sunt programate în acelaşi timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016.

Elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi asumă întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care sunt elaborate subiectele de examen.

CALENDARUL SESIUNII SPECIALE A EXAMENULUI DE BACALUREAT 2016:

16 – 17 mai – Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si limba materna;
18 – 19 mai –  Evaluarea competentelor digitale;
20 – 21 mai – Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala;
23 mai – Limba si literatura romana;
24 mai – Proba obligatorie a profilului;
25 mai – Proba la alegere a profilului si specializarii;
26 mai – Limba si literatura materna.
26 mai (pana la ora 18:00) – Afisarea primelor rezultate
26 mai (18:00 – 20:00) – Depunerea contestatiilor
27 iunie – Solutionarea contestatiilor si afisarea rezultatele finale

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button