BACALAUREAT 2015, SESIUNEA DE TOAMNĂ. Mirel Rădoi a ratat și examenul din acest an

de:
24 aug. 2015
0 Afișari
BACALAUREAT 2015, SESIUNEA DE TOAMNĂ. Mirel Rădoi a ratat și examenul din acest an

BACALAUREAT 2015, SESIUNEA DE TOAMNĂ. Directorul sportiv al echipei Steaua, Mirel Rădoi, nu are bacalaureatul luat. Din acest motiv, Rădoi nu se poate înscrie nici la şcoala de antrenori, scrie realitatea.net.

La începutul lunii iulie, Mirel Rădoi a susţinut probele orale la Limba şi literatura română, la Limba engleză şi la Competenţe digitale.

Fostul jucător a trecut toate cele trei probe, dar nu a continuat şi cu cele scrise din cauza programului de pregătire al Stelei. Rădoi pierde şi examenele din toamnă, tot din cauza programului echipei.

După dezastrul din vară, când trei din zece candidaţi nu au promovat examenul, acum aproximativ 55.000 de tineri dau din nou Bac-ul. Elevii care au susţinut astăzi examenul la limba şi literatura română susţin că subiectele au fost mai uşoare.

VEZI ȘI SUBIECTELE DE LA BAC ROMÂNĂ SESIUNEA DE TOAMNĂ.

Candidații care au susținut examenul la limba și literatura română profilul uman și pedagogic au avut de analizat și comentat poezia „Preludiu de toamnă”, de Radu Stanca. Una dintre cerințele subiectului a fost să comenteze în 60 — 100 de cuvinte, ultima strofă a textului, prin evidențierea relației dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

La subiectul al doilea candidații au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre utilitatea cunoașterii biografiei unei personalități cultural/științifice.

Cel de-al treilea subiect a vizat redactarea unui eseu de 600 — 900 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată, ținând cont de mai multe repere cerute.

Candidații de la profilul real, filiere tehnologică și vocațională au avut de analizat și comentat poezia „Dor căzut” de Nicolae Labiș. La subiectul al doilea, elevilor li s-a cerut să scrie un text de tip argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre importanța tinerilor în activități umanitare, iar la al treilea subiect să redacteze un eseu de 600 — 900 de cuvinte despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

Examenul continuă marți cu proba scrisă de limbă și literatură maternă — proba E b), urmând ca miercuri să aibă loc proba obligatorie a profilului — proba E c) și vineri proba la alegere a profilului și specializării — proba E d).

Candidații vor afla rezultatele pe 31 august, până la ora 12,00, și vor putea depune contestații în aceeași zi, între orele 12,00 și 16,00.

Cookies