BACALAUREAT 2015: Liceenii pot scăpa de o parte din examene prin ECHIVALARE

de:
29 ian. 2015
0 Afișari
BACALAUREAT 2015: Liceenii pot scăpa de o parte din examene prin ECHIVALARE

BACALAUREAT 2015. Elevii care au obţinut, în una din clasele a IX-a sau a XII-a, premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul Educaţiei au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul. Echivalarea se face cu nota 10.

Echivalarea probelor se face de către directorul unităţii respective, în urma solicitării scrise a candidatului şi a prezentării dovezilor privind obţinerea premiului la concursul/ olimpiada interna ţională. Documentele se depun, în momentul înscrierii, la secretariatul unităţii de învăţământ.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul oficial lista OLIMPIADELOR ȘI CONCURSURILOR INTERNAȚIONALE
recunoscute de minister, pentru care se poate echivala proba scrisă de la examenul naţional de bacalaureat. În total, sunt 26 de concursuri, dintre care 9 la „limbă și comunicare”, 11 la „matematică și științe”, 2 la „om și societate” și 4 la „tehnologii”.

BACALAUREAT 2015. Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat 2015 pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a va avea loc în data de 2 martie la Limba şi literatura română, în 3 martie la Limba şi literatura maternă, în 4 martie la proba obligatorie a profilului şi în 6 martie la proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a). Afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2015 – simulare este programată în 12 martie.

Examenul de Bacalaureat din 2015 va fi organizat în două sesiuni, respectiv în iunie – iulie şi august – septembrie.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul oficial modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2015. Examenul de BACALAUREAT 2015, sesiunea de vară, va începe pe data de 8 iunie, cu proba orală la limba română. Probele scrise sunt programate să înceapă pe data de 29 iunie cu examenul scris la limba română. Pe data de 3 iulie, liceeni vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

VEZI AICI LISTA CONCURSURILOR ȘI OLIMPIADELOR RECUNOSCUTE

Cookies