SMART CITY

BACALAUREAT 2015: Fiica baronului Duicu a încercat să ascundă telefonul folosit la copiat

Conform rtv.net, acela a fost momentul în care totul a degenerat într-o altercaţie între poliţist şi soţia şi fiica lui Duicu.

Fiica cea mare a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu este acuzată că a încercat să copieze la bacalaureat. Procurorii s-au autosesizat în privinţa unei supiciuni de fraudă, aşa că au mers la şcoală să facă cercetări. În acel moment fiica lui Adrian Duicu ieşea din sala de examen.

Concret, vineri, 3 iulie, la ultima probă din examenul de bacalaureat, procurorii şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-au deplasat la Colegiul Tehnic Dierna, din Orşova, pentru a efectua verificări, existând suspiciuni cu privire la fraudarea examenului de bacalaureat. Aveau mandat emis de judecător, inclusiv pentru percheziţie domiciliară.

Oamenii legii au aşteptat ca Adina Duicu, fiica baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, care a susţinut proba la chimie la Colegiul Tehnic “Dierna” din Orşova, să iasă din sală, astfel încât să nu fie perturbat într-un fel examenul de bacalaureat. A fost condusă în cancelarie, unde i s-a pus în vedere să predea obiectele pe care le are asupra sa, în caz contrar urmând să se treacă la percheziţie corporală.

„Procurorul de caz s-a prezentat, s-a legitimat, i-au spus elevei că urmează să fie percheziţionată corporal, dacă nu predă de bună voie obiectele pe care le are asupra sa. Eleva a refuzat, a solicitat să fie asistată de un avocat în timp ce este percheziţionată corporal, deşi nu era obligatorie asistenţa în cazul respectiv. Tocmai pentru a evita orice suspiciuni, procurorul a fost de acord, a fost întrebată dacă are vreo rudă în proximitatea liceului ca să anunţe un avocat. A susţinut că nu, deşi ulterior s-a dovedit că avea chiar mai multe rude”, a declarat luni procurorul Fănică Cercel, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi, conform adevarul.ro.

„ Era vizibil că sub tricou, la brâu avea un obiect care putea să fie un telefon. A susţinut că are telefonul în maşină, i s-a propus să dea cheile maşinii unui poliţist ca să-i aducă telefonul, a refuzat pe motivul că nu umblă nimeni în maşina ei fără consimţământul dumneaei, situaţie în care a fost însoţită la maşină ca să ia telefonul. Când a ajuns în apropierea maşinii au venit rudele, mama sa, sora şi când s-a apropiat de maşină a scos telefonul de la brâu şi i l-a dat maică-sii, moment în care poliţistul a intervenit şi a luat telefonul de la persoana respectivă. Aceasta l-a muşcat pe poliţist de mână, l-a zgârâiat pe ochi, a fost nevoie să o imobilizeze pentru a înceta agresiunea, a intervenit sora fetei, suspectată de fraudă şi l-a pălmuit pe poliţistul respectiv”, mai precizează procurorul Fănică Cercel.

Toată scena cu poliţistul agresat a fost filmată de un cetăţean.

În acel moment, oamenii legii au fost luaţi la rost de soţia lui Adrian Duicu şi fiica cea mică a acestuia. Poliţistul s-a ales cu câteva zgârieturi. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, Fanică Cercel, a declarat că „mama elevei i-a agresat pe polițist și procuror, din care cauză acesteia i s-a întocmit lucrare penală pentru comiterea infracțiunii de ultraj”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button