SMART CITY

BACALAUREAT 2014.Daniel Negrean:Elevii care termină liceul riscă să nu se poată înscrie la facultate

Fostul şef al ISJ Bihor a declarat, miercuri, că absolvenţii de liceu ar putea să nu primească în timp util diplomele de bacalaureat pentru a se înscrie la facultate.

Daniel Negrean, demis marţi din funcţie şi înlocuit cu adjunctul său Nicolae Avram (PSD), a avertizat, într-o conferinţă de presă, asupra întârzierii cu aproape o lună a procedurii prin care Ministerul Educaţiei Naţionale tipăreşte, la nivel central, diplomele de bacalaureat, informează Agerpres.

„Veţi vedea ce probleme vor fi cu actele de studii în acest an. Este posibil ca după Bac elevii de clasa a XII-a să nu poată intra în posesia diplomelor care să le confere posibilitatea să se înscrie în timp util la facultate”, a declarat Negrean.

El a precizat că, până în prezent, ministerul nu a solicitat inspectoratelor să comunice numărul şi tipul de diplomă de studii, deoarece nu a fost stabilită tipografia ce urmează să tipărească diplomele.

„Situaţia a rămas în urmă cu aproximativ o lună. Noi, ca Inspectorat, primeam solicitarea să transmitem câte diplome de studii, pe categorii, sunt necesare, după care de la data comunicării mai durează până să intrăm în posesia lor. E o situaţie care mă face să spun ca nu cumva, în acest an, intrarea la facultate să se facă pe bază de adeverinţă”, a menţionat Daniel Negrean.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button