SMART CITY

BACALAUREAT 2014: Ce subiecte au avut de rezolvat olimpicii la limba și literatura română

BACALAUREAT 2014 – SESIUNEA SPECIALĂ. Luni, absolvenţii de liceu au început probele scrise cu examenul la Limba și literatura română. La primul subiect, absolvenţii de liceu au avut o serie de întrebări pentru poezia „În Luxemburg” de Dimitri Anghel. În prima cerinţă, ei au avut de numit câte un sinonim potrivit pentru sensul din text al cuvintelor „să povesteşti” şi „liniştită”.

De asemenea, elevii au avut de explicat rolul cratimei în secvenţa: din vreme-n vreme, să contruiască un enunţ în care să folosească o locuţiune/ expresie care să conţină substantivul „aer”, să menţioneze două mărci lexico-gramaticale ale subiectivităţii prezente în textul dat şi să precizeze două motive literare prezente în textul dat, scrioe romaniatv.net

BACALAUREAT 2014 – SESIUNEA SPECIALĂ. La subiectul III au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text dramatic studiat.

Probele scrise au început luni, 26 mai şi se termină pe 29 mai.

26 mai – Limba şi literatura română

27 mai – proba obligatorie a profilului: Matematică sau istorie

28 mai – proba la alegere a profilului (chimie, fizică, biologie, filosofie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, geografie).

Absolvenţii care vor participa la sesiunea specială aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine în 29 mai proba scrisă la limba şi literatura maternă.

BACALAUREAT 2014 – SESIUNEA SPECIALĂ. Afişarea rezultatelor se va face în aceeaşi zi, până la ora 18, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 18,00 şi 20,00. În data de 30 mai se vor rezolva contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

BACALAUREAT 2014 – SESIUNEA SPECIALĂ. În acest an, sesiunea specială a examenului de bacalaureat se desfășură în perioada 17-30 mai. Înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au avut loc în perioada 17-18 mai, iar probele au început pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, a avut loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice (23-24 mai).

VEZI Lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale, ce pot susţine examenul de bacalaureat – sesiune specială, 2014

VEZI Lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare, ce pot susţine examenul de bacalaureat – sesiune specială, 2014

VEZI Lista de completare a listelor absolvenţilor de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare şi sportive, ce pot susţine examenul de bacalaureat – sesiune specială, 2014


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button