Bac: Victoria Lipan nu putea sta linistita, pentru ca calul Bator nu oferea mângâieri ca soțul ei

de:
28 aug. 2012
1 Afișari
Bac: Victoria Lipan nu putea sta linistita, pentru ca calul Bator nu oferea mângâieri ca soțul ei

Mai jos gasiti cateva perle foarte amuzante de la proba scrisa la limba romana, notate de stirileprotv.ro.

„Baltagul este un fel de topor folosit si in zilele noastre pentru comiterea crimelor. Dupa acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil ca avea nevoie de el pentru muncile campului”, a explicat un elev.

„Sotul o lasase singura acasa si femeia nu intelegea pe unde umbla de atata vreme, asa ca a incalecat pe cal si a mers sa il caute. Ii era teama ca o sa-l prinda cu o femeie, dar l-a gasit mort”, a explicat un altul.

„Victoria era de fapt o taranca fara viziune despre lume. Dar nu putea sa stea linistita, pentru ca calul Bator nu oferea iubire si mangaieri, la fel ca sotul ei”, suna o alta perla de la examen.

„Parerea mea e ca Ilie Moromete lua la misto pe toti pentru ca se credea superior din nastere. N-a avut nevoie de multa scoala si de aceea e idolul meu”, au mai gasit profesori intr-o lucrare.

„Cele patru elemente de structura de la Morometii sunt cele patru volume. E un roman-fluviu si n-a incaput intr-o singura carte”.

„Eu din ce a zis Blaga n-am inteles nimic. O sa mai scriu o bucata de comentariu din Morometii, in loc”.

„Poti sa vezi practic ce vrea sa spuna poetul daca te duci pe ogor. Daca nu muncesti cu tractoare si semanatoare, nu ies roade si ramai cu burta goala”.

La subiectul la care elevii trebuiau sa explice rolul cratimei in „dac-al ei glas”, un elev a raspuns: „N-avea niciun motiv sa puna cratima, dar i-a fost lene sa scrie corect: daca glasul ei”.

„Numele de „genul liric” vine de la cuvantul „lira” care e un instrument muzical. Inseamna ca e ceva romantic, pe placul doamnelor. A doua trasatura e ca iti face imaginatia sa zboare, la fel ca pasarea lira”, a incercat un altul sa explice.

Cookies