BAC 2019. Ultima etapă din examenul de Bacalaureat. Proba la alegere a profilului și specializării

de:
04 iul. 2019
0 Afișari
BAC 2019.  Ultima etapă din examenul de Bacalaureat. Proba la alegere a profilului și specializării

e la real vor alege una dintre următoarele materii: Anatomie- Biologie, Fizică, Chimie și Informatică. Cei care sunt la real vor opta pentru: Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

În funcție de specializare, elevii vor avea de ales între următoarele:

Proba scrisă la alegere, profil Servicii se va dala una dintre materiile: Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie.

Proba scrisă la alegere, profil Resurse naturale şi protecţia mediului: Fizică, Chimie, Biologie.

Proba scrisă la alegere, profil Tehnic: Fizică, Chimie, Biologie.

Proba scrisă la alegere, profil Artistic: Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Filosofie.

Proba scrisă la alegere, profil Învăţător – educatoare: Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Filosofie.

Proba scrisă la alegere, profil Educație Fizică și sport: Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Filosofie.

Proba scrisă la alegere, profil Militar: Fizică, Chimie, Biologie, Informatică.

Proba scrisă la alegere, profil Teologic: Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Filosofie.

Rezultatele se vor afișa pe data de 8 iulie 2019. În aceeași zi se vor depune și contestațiile, între orele 12:00 – 16:00. Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Candidații care susțin examenul de bacalaureat vor fi supravegheați cu camere video și audio. În plus, în sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele primite de la Ministerul Educației Naționale vor fi supravegheate audio-video. Absolvenții de liceu nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri sau alte sacoșe similare, telefoane mobile, tablete etc. Elevii pot lăsa aceste obiecte acasă, în caz contrar sunt obligați să le depoziteze într-o sală aleasă de comisie. Elevii care refuză să depoziteze aceste obiecte NU sunt primiţi în examen.

Elevii care nu respectă aceste reguli, sunt prinși vorbind între ei sau copiind sunt eliminați din examen și nu mai au dreptul să se înscrie în următoarele două sesiuni ale bacalaureatului. Examenul de bacalaureat se susține fără a achita vreo taxă. Elevii vor plăti însă taxă de examen începând cu a treia sesiune. Anul trecut taxa a fost de 280 de lei.

Când are loc a doua sesiune a bacalaureatului 2019

Elevii care nu vor reuși să promoveze în această vară examenul de bacalaureat mai au o șansă în toamnă. În perioada 15 – 19 iulie va avea loc înscrierea candidaților, iar pe 26 iulie se pot înscrie candidații care au promovat la corigențe. Calendar BAC 2019 sesiune de toamnă pentru probele scrise: limba și literatura română, 21 august, limba și literatura maternă, 22 august, proba obligatorie a profilului (istorie sau matematică), 23 august și proba la alegere a profilului și specializării, 26 august.

Probele orale ale examenului de bac din sesiunea de toamnă vor avea loc în prioada 27 august – 3 septembrie, după cum urmează:

27-28 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
29 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
30 august și 2 septembrie – evaluarea competențelor digitale
2 – 3 septembrie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională
Afișarea rezultatelor de la probele scrise ale examenului va avea loc pe 3 septembrie. Între orele 12:00 – 16:00, în aceeași zi, se vor depune contestațiior care se vor rezolva în perioada 3 – 6 septembrie. În data de 7 septembrie se vor afișa rezultatele finale ale examenului de bacalaureat.

Cookies