SMART CITY

BAC 2015, SESIUNEA DIN TOAMNĂ: Eleva din Vaslui, violată de 7 tineri, a picat BAC-ul

 Încurajată de psihologi, tânăra intenţionează să să se înscrie la o şocală postliceală sanitară, urmând să se pregătească pentru examenul de bacalaureat de anul viitor, informează adevarul.ro.

Absolventă a Liceului „Ion Mincu” din Vaslui, eleva a obţinut note sub 5.00 la matematică şi geografie, promovând doar la limba română.

Psihologii au ajutat-o să se mobilizeze pentru a-şi continua drumul în viaţă, chiar şi în cazul unui eşec, explicându-i că ar putea opta pentru o şcoală postliceală, în cazul în care nu va reuşi să promoveze bacalaureatul, urmând să se pregătească mai bine până la sesiunea de anul viitor.

„Din cauza traumei suferite, iniţial eleva nu ar fi dorit să susţină examenul de bacalaureat, temându-se de eşec, dar psihologii din cadrul CJRAE au convins-o să susţinp examenul”, a precizat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

Încurajată de psihologi, tânăra intenţionează să se înscrie la o şcoală postliceală sanitară din municipiul Vaslui. În cazul şcolilor postliceale, elevii se pot înscrie şi fără diploma de bacalaureat, având obligaţia de a o obţine până la finalizarea studiilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button