BAC 2014: Modele de SUBIECTE ȘI BAREM la matematică, BACALAUREAT 2014

de:
16 ian. 2014
88 Afișari
BAC 2014: Modele de SUBIECTE ȘI BAREM la matematică, BACALAUREAT 2014

BAC 2014: Modele de SUBIECTE ȘI BAREM la matematică, BACALAUREAT 2014


BAC 2014, SUBIECTE MATEMATICĂ.
La matematică, elevii vor avea de rezolvat tot trei subiecte, fiecare dintre ele notate cu 30 de puncte.

Vezi MODELE DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică – informatică şi filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică – informatică.

Vezi MODELE DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare.

Vezi MODELE DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică la filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţele naturii şi filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat în vara lui 2013 că vrea ca, din 2014, simulările pentru examenul de Bacalaureat să înceapă chiar din clasa a XI-a, în luna mai, pentru a creşte nivelul de pregătire a elevilor care vor da Bac-ul în 2015.

BAC 2014: PROGRAMA pentru Bacalaureat 2014, la MATEMATICĂ


Programele de bacalaureat pentru disciplinele matematică, fizică, chimie, logică, argumentare și comunicare, economie, valabile în sesiunile anului 2014, sunt cele prevăzute în anexa nr. 2 la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5610/2012 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național – 2013.

AICI GĂSIȚI PROGRAMA pentru Bacalaureat 2014, la MATEMATICĂ


SIMULĂRI BAC 2014: De data aceasta, nu doar elevii de clasa a XII-a vor participa la aceste simulări de Bacalaureat. Pentru prima dată în istoria educației naționale din România, elevii de clasa a XI-a vor participa și ei la simulări. 

Simularea bacalaureatului, la care vor participa în premieră şi elevii de clasa a XI-a, între 3 şi 7 martie, informează Ministerul Educaţiei Naţionale. 

SIMULARE BAC 2014, CLASA A XI-A – SUBIECTE, CONȚINUT.Din ce PROGRAMĂ dau elevii de a XI-a simularea –

SIMULĂRI BACALAUREAT 2014: BAC 2014 – 

„Elevii vor fi evaluaţi din materia parcursă până la data susţinerii trestului. Elevii de clasa a XI-a, care vor simula pentru prima dată bacalaureatul, vor susţine doar două probe: română şi matematică sau istorie”, a explicat joi, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt limba şi literatura română (18 februarie), limba şi literatura maternă (19 februarie, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursuri gimnaziale în limba maternă) şi matematică (20 februarie), potrivit calendarului făcut public joi de MEN.

Rezultatele vor fi afişate în 7 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi XII-a are următorul calendar: limba şi literatura română (3 martie), limba şi literatura maternă (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializări (7 martie).

SIMULĂRI BACALAUREAT 2014: BAC 2014 – 

Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

„Vreau să precizez că istoria în programa de bacalaureat este istoria de clasa a XII-a. Atunci întrebarea este: cum simulăm examenul de istorie în clasa a XI-a? Modelul de examen va fi pilotat cu subiecte parcurse în primul semestru din clasa a XI-a. Este important ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen şi modelul de subiecte. La anul (2015 – n.r.), când aceşti elevi vor fi în clasa a XII-a, vor a avea a doua simulare, de data aceasta cu subiecte din programa de bacalaureat. Din punct de vedere didactic, considerăm că este importantă această analiză, pentru că vedem nivelul de pregătire pentru două discipline. Este un avantaj pentru elev, chiar dacă materia respectivă nu face parte din programa de bacalaureat”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluărrii naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat nu se trec în catalog, la fel urmând să se întâmple în cazul evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Potrivit ministerului, simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.

„În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral”, au adăugat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

BAC 2014 SUBIECTE ȘI BAREM

Cookies