SMART CITY

BAC 2013- toamnă, august: SUBIECTE ȘI BAREME LA LIMBA ROMÂNĂ profil Real, Tehnologic şi Vocaţional

AICI – BAREMUL DE CORECTARE LA LIMBA ROMÂNĂ, BACALAUREAT 2013 TOAMNĂ, AUGUST, PROFIL REAL, TEHNOLOGIC, VOCAȚIONAL, VARIANTA 8 

AICI – SUBIECTE LA LIMBA ROMÂNĂ, VARIANTA 8, BACALAUREAT 2013, TOAMNĂ, AUGUST, PROFIL REAL, TEHNOLOGIC, VOCAȚIONAL

Ca şi la sesiunea din vară, la proba scrisă de LIMBA ROMÂNĂ, absolveţii de clasa a XII-a trebuie să se aştepte la trei subiecte notate cu 30 de puncte fiecare, pe care trebuie să le rezolve în trei ore.

Examenul de luni începe la ora 9.00 şi se va termina la ora 12.00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8.30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele.

UPDATE Absolvenţii de clasa a XII-a de la profilul real/tehnologic au primit spre rezolvare un text la prima vedere din nuvela „Budulea taichii” de Ioan Slavici, iar la subiectul al doilea au avut de redactat un text argumentativ despre importanţa comunicării pentru munca în echipă. La subiectul al treilea, cerinţa a fost caracterizarea relaţiilor dintre două personaje dintr-o comedie studiată.

B365.RO va publica SUBIECTELE LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ BAC 2013 imediat ce acestea sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educaţiei, pe EDU.RO. 

În sesiunea din iulie, la profilul REAL, TEHNOLOGIC şi VOCAŢIONAL, elevii au primit la subiectul 1 un text la prima vedere din „Scrinul negru” de George Călinescu.

Subiectul a verificat cunoştinţele de vocabular, elevilor cerându-li-se, printre altele, să găsească sinonime la cuvintele „mormane” şi „uzate” şi să dea exemplu de o expresie care conţine cuvântul „umăr”, scrie gandul.info. 

DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE LA ROMÂNĂ SCRIS – profilul REAL, TEHNOLOGIC şi VOCAŢIONAL- sesiunea iulie 2013

La subiectul 2, elevii au avut de redactat un text în care să argumenteze, în 300 de cuvinte, despre „alegerea unui model în viaţă”.

La subiectul 3, elevii de la profilul real au trebuit să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-o poezie, la alegere, din lirica lui Tudor Arghezi, Lucian Blaga sau Ion Barbu (un eseu de 600-900 de cuvinte).

VEZI AICI SUBIECTE ȘI BAREME LIMBA ROMÂNĂ profil PEDAGOGIC şi UMANIST la examenul de BACALAUREAT 2013, sesiunea de toamnă din august. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button