Baby-parc din București. Parcul Teilor, deschis în urmă cu doi ani: lac artificial și câteva mii de copaci – tei, metasequoia, mesteacăn, stejar și salcie

06 aug. 2022
15581 afișări
Baby-parc din București. Parcul Teilor, deschis în urmă cu doi ani: lac artificial și câteva mii de copaci - tei, metasequoia, mesteacăn, stejar și salcie
Foto: Facebook, Robert Negoiță

Pe un teren din estul Capitalei, ce devenise groapă de gunoi, a apărut treptat un spațiu verde extins și un lac artificial, alături de terenuri de sport și spații de promenadă.

Parcul Teilor, întins pe 7 ha, a împlinit 2 ani, iar vegetația sa, care are nevoie de timp pentru a ajunge la maturitate, este sănătoasă și crește bine, scrie hotnews.ro.

În fiecare primăvară și toamnă, aici continuă plantările de tei, în principal, de aici și numele parcului nou: Parcul Teilor.

Încet-încet zona începe să arate a parc și să ofere puțină umbră, însă probabil mai este nevoie de 2-3 ani ca arborii să crească.

Spațiul verde a fost amenajat de Primăria Sectorului 3, cu angajați ai instituțiilor și ai companiilor primăriei. Parcul are un lac artificial, câteva mii de copaci – tei, metasequoia, mesteacăn, stejar și salcie – și terenuri de sport. Primarul Robert Negoiță declara la inaugurare că amenajarea a costat undeva la 50 de euro/mp, în total.

Lucrările au început în septembrie 2019 și s-au finalizat în vara anului 2020.

Parcul Teilor, în august 2022, imagini de pe pagina de socializare a primarului Robert Negoiță:

Îți recomandăm și:
Cookies