Babushka Valentina face papa bun în București. Papa bun, ca la ea acasă, în Ucraina. Poftești să știi unde? Citești și găsești

23 mart. 2022
1102 Afișari
Babushka Valentina face papa bun în București. Papa bun, ca la ea acasă, în Ucraina. Poftești să știi unde? Citești și găsești
Babushka Valentina face papa bun în București. Papa bun, ca la ea acasă, în Ucraina. Poftești să știi unde? Citești și găsești. Sursa foto: Facebook/ Acuarela

Valentina gătește pentru bucureșteni. Un bistro din Capitală organizează duminică un eveniment delicios alături de babushka. Toate încasările vor fi donate către o asociație care ajută familiile de mame cu copii venite din Ucraina. Povestea și meniul, mai jos.

Babushka Valentina face papa bun în București. Papa bun, ca la ea acasă, în Ucraina

Cine este Babushka Valentina? O doamnă care are puțin peste 60 de ani și pe care războiul izbucnit în Ucraina nu a speriat-o. Ea ar fi fost liniștită doar să își știe copiii și nepoții departe din calea atacurilor, din calea pericolului. La fel a sfătuit-o și pe fata ei:

„Eu i-am zis să ia copiii să plece și să mă lase pe mine că eu am trăit destul”, spune Babushka Valentina.

Într-un fel sau altul, fata ei a convins-o în cele din urmă să se urce alături de nepoatele ei în mașină și să plece pe 25 februarie 2022, fără să știe unde, dar undeva în siguranță.

Un bistro din București „a pus la cale” împreună cu Babushka Valentina rețete delicioase din Ucraina numai bune de pus burțile la soare.

Sumele obținute în urma evenimentului vor fi donate direct către asociația „Mame ajută mame” pentru a ajuta și celelalte familii de mame cu copii venite din Ucraina. Inițiativa aparține Zen Mommy Village de la mamele de aici pentru mamele care au fugit din calea războiului.

Poftești să știi unde? Citești și găsești

Astfel, duminică, 27 martie 2022, în intervalul orar 16:00 – 22:00, bucureștenii și nu numai sunt așteptați la Acuarela Bistro din București cu 20 de grade Celsius și cu pâine caldă (Pampushki), papanași ucraineni și alte specialități împărtășite de Babushka Valentina cu emoție și dragoste.

Preparatele delicioase gătite de Babushka Valentina:

Ciorbă

  • Rasolnic – ciorbă de vită cu varză murată

Aperitiv

  • Pampushki s salom– pâine de casă cu usturoi, slănină afumată și ceapă
    *sau cu pesto de leurdă (vegetarian)

Fel principal

  • Zrazi de cartofi cu ciuperci și cu sos de mere verzi (vegetarian)
  • Porc la cuptor cu sos de mere verzi
  • Sarmale leneșe de post

Salate

  • Salată de vită cu capere
  • Olivcami – salată de măsline verzi

Desert

  • Vareniki cu brânză sau cu vișine
  • Syrniki – papanași ucraineni cu dulceață de coacăze

Adresa: Strada Polonă, numărul 40

Rezervări se pot face la numărul de telefon 0745 662 889.

Întreaga poveste poate fi citită AICI.

Cookies