Complex de nataţie în Bucureşti cu bazin olimpic de 8 culoare şi block start-uri VEZI PROIECTUL

de:
29 sept. 2011
1 Afișari
Complex de nataţie în Bucureşti cu bazin olimpic de 8 culoare şi block start-uri VEZI PROIECTUL

Complexul de nataţie,  pe care primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă (PDL) intenţionează să îl construiască, urmează să fie ridicat în incinta Liceului „Al.I. Cuza” pe o arie desfăşurată de 8.200 mp.

Acesta va cuprinde un bazin de înot şi polo de 50 metri lungime şi 1,8 metri adâncime, cu opt culoare şi block start-uri, plus un bazin de sărituri de 12 metri lungime şi 4 metri adâncime cu trambuline şi platforme de sărituri. Complexul este prevăzut, de asemenea, cu foaier cu garderobă, zonă de gradene pentru public, sală de forţă, cabinet medical şi vestiare.

În plus, calitatea apei va fi verificată, în permanenţă,  chimic şi microbiologic,  de o instalaţie automată ultramodernă de tratare, la fel şi aerul din incinta complexului de nataţie.

Investiţie contestată de opoziţia din Consiliul Local

Investiţia este estimată de autorităţile locale la 53,17 milioane lei (12,66 milioane euro), cu TVA. Suma este însă considerată prea mare de unii consilieri locali de la Sectorul 3. „Să spună domnul director de la Direcţia de Învăţământ cum este posibil ca un bazin de înot şi unul de sărituri să coste 12.600.000 euro”, a punctat Niţu Mihai, consilier local PSD.

În replică, Lucian Ene, şeful Direcţiei de Învăţământ Sector 3 susţine că investiţia este complexă şi cuprinde, pe lângă construcţia celor două bazine de înot, şi costuri în ceea ce priveşte dotarea şi utilarea complexului, plus amenajarea exterioară a trotuarelor perimetrale, a aleilor carosabile şi pietonale, zona de parcare supraterană şi spaţii verzi. „În afară de partea de construcţie propriu zisă, în aceste costuri intră şi partea de dotare: centrală termică, post trafo, staţie tratare apă, aer şi aşa mai departe. Costul pe metru pătrat, având în vedere că acest bazin are o arie de desfăşurată de 8.200 mp este de 950 euro”, a explicat Ene.

Un alt consilier local a atras atenţia că bazinele de înot ar fi putut fi construite cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea, colega de partid a primarului Negoiţă. „Ăsta putea să-l facă doamna Udrea pe ministerul dânsei, că tot face scăldători şi minuni de genul ăsta, îi place să se scalde”, a comentat consilierul Valentin Timnea (PSD).

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Sector 3, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai bazinul de înot şi sărituri la trambulină în incinta Liceului Teoretic „Al.I. Cuza” a fost aprobat cu 17 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi o abţinere.

Udrea construieşte un bazin olimpic, mai ieftin, la Dinamo

Un alt bazin olimpic ar urma să fie construit în Capitală pe fostul teren de handbal al Clubului Sportiv Dinamo de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), instituţie aflată în subordinea MDRT. În acest caz, proiectul a fost evaluat la uma de 37 milioane de lei  (8,8 milioane euro).

Clădirea bazinului olimpic CS Dinamo va cuprinde la subsol spaţii tehnice, vestiare, grupuri sanitare, o sală de fitness, o sală de masaj şi depozite. La parter, se va afla bazinul de înot pentru competiţii, bazinul de antrenament, vestiarele, grupurile sanitare, birourile şi anexele. La etajul I se vor afla tribuna pentru public, cu o capacitate de 800 de locuri, plus vestiare, grupuri sanitare şi birouri. La etajul al II-lea vor funcţiona atât tribuna pentru persoane cu handicap şi VIP-uri, cât şi cabinele de transmisii radio-TV şi o cofetărie.

Bazinul de înot pentru competiţiile olimpice va avea o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 25 de metri, cu adâncimea maximă de 2 metri. În schimb, bazinul de antrenament va fi mai mic, lungimea fiind în acest caz de 25 m, lăţimea de 12,5 metri, iar adâncimea cuprinsă între 1,2-1,6 m.

Terenul pe care va fi amplasată construcţia are 6.400 de metri pătraţi şi aparţine clubului Dinamo. Clădirea va avea o înălţime de 16,4 metri şi o suprafaţă utilă de 8.286,28 mp.

Cookies