Azil de bătrâni – singura soluție pentru vârstnici? (P)

17 mai 2023
163 Afișari
Azil de bătrâni - singura soluție pentru vârstnici? (P)
Sursă foto: https://luxab.ro/

Înaintarea în vârstă este un proces complex, presărat adesea de provocări și situații neprevăzute. Odată cu instalarea bătrâneții, organismul începe să-și piardă din forță și vitalitate. De asemenea, se confruntă cu deficiențe și afecțiuni diverse, care nu fac altceva decât să tulbure și mai mult starea generală de sănătate. În lipsa unei monitorizări medicale constante, vârstnicii sunt nevoiți să îndure dureri și stări constante de disconfort.

Care sunt bolile bătrâneții?

Există multe boli asociate cu îmbătrânirea. Cu trecerea anilor, corpul devine din ce în ce mai vulnerabil, tocmai de aceea se instalează rapid problemele de sănătate. În asemenea condiții, mulți aleg avantajele pe care le oferă un azil de batrani.

Printre cele cele mai comune boli asociate cu înaintarea în vârstă se numără:

  • Bolile cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă, boala arterială periferică și accidentul vascular cerebral.
  • Diabetul de tip 2 și alte tulburări metabolice, cauzate adesea de adoptarea unui stil de viață nesănătos.
  • Artrita și alte boli reumatice.
  • Cancer, care se numără printre cauzele principale de deces în rândul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani.
  • Boli respiratorii, cum ar fi astmul și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC).
  • Tulburări neurologice, cum ar fi boala Alzheimer, Parkinson și neuropatia periferică.
  • Boli ale ochilor, cum ar fi degenerescența maculară și glaucomul.
  • Osteoporoza și alte afecțiuni ale sistemului scheletic.
  • Depresia și alte tulburări psihologice, care vin la pachet cu stări de iritabilitate, anxietate și oboseală.

Ce presupune îngrijirea adecvată a vârstnicilor bolnavi?

Îngrijirea adecvată a bătrânilor bolnavi presupune un set de acțiuni și măsuri care intr-un camin batrani modern asigura o bună gestionare a bolii și să îmbunătățească calitatea vieții.

Iată câteva aspecte importante ale etapelor de tratament:

  • Asigurarea unei nutriții adecvate – Alimentația adecvată este esențială pentru menținerea sănătății și prevenirea eventualelor complicații. Părinții și bunicii tăi au nevoie de alimente bogate în nutrienți și alese în funcție de nevoile lor.
  • Administrarea corectă a medicamentelor – De cele mai multe ori, vârstnicilor le poate fi greu să-și administreze singuri tratamentul medicamentos. Ba mai mult, mulți au nevoie de suport în cazul în care trebuie să respecte dozele recomandate de medic și programul prescris.
  • Monitorizarea stării de sănătate – Bătrânii bolnavi au nevoie mereu să fie în preajma cuiva, pentru a primi atenție, dar și ajutor în cazul unei urgențe. În momentele în care simptomele bolii se agravează, trebuie să acționezi cu promptitudine pentru a te asigura că totul este în regulă.

 Cum poți să eficientizezi îngrijirea vârstinicilor?

Ce-ai zice dacă părinții și bunicii ar putea uita – ca prin farmec – de grija zilei de mâine și de presiunea administrării pe cont propriu a medicamentelor?

Procesul complicat de îngrijire a bolnavilor și timpul limitat nu îți vor mai da bătâi de cap. Un azil de bătrâni devine alegerea ideală în cazul în care vrei să le oferi vârstnicilor servicii calitative de tratare.

Cu varianta potrivită, persoanele la care ții cel mai mult vor avea parte de avantaje diverse și anume: 

  • Se pot bucura de activități sociale și recreative, ceea ce poate avea efecte benefice asupra sănătății mentale și emoționale. Sentimentele de singurătate și izolare vor dispărea.
  • Un cămin de bătrâni oferă mese zilnice și gustări sănătoase, adaptate nevoilor și preferințelor individuale ale pacienților. Personalul azilului poate asigura și administrarea dietei recomandate de medicul specialist.
  • Au parte de servicii de îngrijire paliativă. Rezidenții care suferă de boli cronice vor avea parte de tratamente personalizate și soluții pentru îmbunătățirea calității vieții.

Încă mai stai pe gânduri în ceea ce privește alegerea unui cămin de bătrâni?

Oferă celor în vârstă posibilitatea de a se bucura de servicii calitative într-un ambient plăcut și prietenos!

 

Cookies