ARHIVA B365

Azi s-a lansat Partidul Mişcarea Populară. Marian Preda: Băsescu e BUNICUL spiritual al formaţiunii

Marian Preda a precizat, la conferinţa de presă pentru lansarea Partidului Mişcarea Populară, că Fundaţia este cea care a pregătit evenimentul, iar Elena Udrea nu a avut niciun rol, scrie rtv.net.

„Fundaţia este cea care a pregătit lansarea partidului, doamna Udrea nu a avut niciun rol în pregătirea statutului, programului partidului şi nici în pregătirea listei Comitetului de Iniţiativă Naţională al PMP. Nimeni nu a mandatat-o pentru a face un anunţ, şi oricum l-a făcut cu anumite dubii, rezerve”, a spus Preda.

El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la faptul dacă Elena Udrea va fi alături de PMP, având în vedere că ea a făcut anunţul înfiinţării acestui partid.

„Probabil doamna Udrea a avut o oglindă fermecată în care a întrebat: «Oglindă, oglinjoară, cine este cel mai frumos partid de dreapta din ţară?» şi i s-a spus că nu este PDL şi a anunţat că PMP va fi probabil cel mai importat partid de dreapta din România”, a explicat Preda.

El a mai precizat că propunerea privind membrii Comitetului de iniţiativă naţională al PMP, în frunte cu Eugen Tomac, a venit din partea membrilor fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară şi că preşedintele Traian Băsescu a fost doar informat şi nu s-a implicat deloc în desmnarea acestora.

„Propunerea privind Comitetul de Iniţiativă Naţională şi a preşedintelui interimar Eugen Tomac a venit de la membrii fondatori ai Fundaţiei, eu l-am contactat pe Eugen Tomac şi i-am propus în virtutea relaţiei cu preşedintele. L-am informat pe preşedinte, dar domnul preşedinte nu s-a implicat deloc în desemnarea membrilor Comitetului de iniţiativă naţională”, a precizat Preda.

Întrebat în legătură cu faptul că la înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară s-a spus că Traian Băsescu este părintele spiritual şi ce rol a avut acesta la înfiinţarea Partidul Mişcarea Populară, Preda a spus: „Fundaţia înfiinţează partidul, deci metaforic domnul preşedinte este bunicul spiritual al partidului. Partidul continuă programul de reforme şi modernizare a României început de Traian Băsescu. Domnul preşedinte a spus la un moment dat că Fundaţia va avea nevoie de un vector politic, l-am informat pe preşedinte când a început procesul de strângere de semnături pentru partid, dar domnia sa nu s-a implicat în procesul deciziei”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button