VREMEA

Azi, cea mai călduroasă zi de anul acesta. VREMEA, PROGNOZA METEO în minivacanța de Sf. Maria

VREMEA, PROGNOZA METEO LA BUCUREȘTI, LA MARE, LA MUNTE Vremea va deveni caniculară în estul şi sud-estul ţării miercuri. Creşterea temperaturilor va începe de marţi, când mercurul din termometre va urca până la 35 de grade în mai multe regiuni ale ţării.

„Până miercuri, aerul tropical ne va aduce valori peste pragul caniculei în Lunca Dunării, Muntenia, sudul Moldovei. Miercuri, temperaturile vor ajunge la 40 de grade în estul şi sud-estul ţării. De joi, regimul termic va fi mai moderat în vest şi nord-vest, însă în sud, temperaturile ajung la 36-37 de grade”, a declarat meteorologul România TV Silviu Grigore.

Specialiştii în meteorologii anunţă că abia în weekend temperaturile vor mai scădea.

VREMEA LA MARE

Până spre sfârşitul săptămâniI, vremea va fi călduroasă, iar variaţiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că media maximelor va fi în jur de 33 de grade, iar cea a minimelor de 21…22 de grade. În intervalul 16-18 august temperatura aerului va fi în scădere, maximele vor atinge cel mult 27…28 de grade, iar minimele 16…17 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată va fi mai mare în intervalul 16…20 august.

VREMEA LA MUNTE

Până în data de 14 august, temperatura va fi în creștere, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 24…25 de grade. În intervalul 14…18 august, vremea se va răci şi iar maximele vor coborî până spre 14 grade.
Instabilitatea atmosferica va fi mai pronunţată între 15 şi 18 august, când sunt de așteptat și averse importante cantitativ.

PROGNOZA METEO

Vineri, în sudul şi în sud-estul ţării vremea este în continuare călduroasă, local caniculară după-amiază, când şi indicele temperatură umezeală depăşeşte pragul critic de 80 al disconfortului termic. Soarele ţine agenda zilei şi doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. În restul zonelor se răcoreşte semnificativ, cu până la 10 grade faţă de ziua anterioară, iar vremea este în general instabilă. Nori de furtună acoperă cerul şi îşi fac apariţia aversele, posibil importante cantitativ, însoţite de fenomene electrice şi rafale de vânt local în Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei, la munte şi pe spaţii mai mici în rest. Izolat, sunt posibile căderi de grindină. Meteorologii anunţă maxime termice de la 24 de grade în Maramureş şi Dealurile de Vest şi 37 de grade în sud-est.

Weekendul şi primele două zile ale săptămânii viitoare vin cu vreme în general instabilă. Temperaturile rămân ridicate numai sâmbata în partea de sud-est a ţării, unde se mai ating 35…36 de grade, dar începând de duminică vremea se răcoreşte şi aici, astfel că vom vorbi despre temperaturi în jurul celor normale pentru mijlocul lunii august, respectiv temperaturi între 22 şi 30 de grade. Ploile se extind în mare parte din ţară şi vor fi mai frecvente în special în sudul şi sud-estul ţării.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button