ESENTIAL

 Azi începe vaccinarea copiilor de 12-15 ani. Ce e important să știe părinții

Esențial pentru părinți: ce trebuie să știe despre vaccinarea anti-COVID a copiilor

Comitetul Național de Vaccinare a anunțat că, de astăzi (miercuri, 2 iunie), „copiii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina împotriva COVID-19”

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV) a anunțat, printr-un comunicat, că platforma de programare Ro Vaccinare a fost optimizată astfel încât acum permite programarea copiilor cu vârsta de 12-15 ani prin contul părinților.

Ce e important de știut este că, totuși, copiii pot fi vaccinați și fără programare. Acest lucru e valabil începând de azi – miercuri, 2 iunie. Drept urmare, părinții se pot prezenta direct cu copiii la centrele de  de vaccinare. 

Începe vaccinarea copiilor de 12-15.Important pentru părinți

Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știe părinții în ceea ce privește vaccinarea copiilor. Iată care sunt acestea:

  • Vaccinul folosit pentru vaccinarea copiilor de 12-15 ani este, la fel ca în cazul celor de 16-18 ani, Pfizer; rapelul se administrează la 21 de zile.
  • Copiii trebuie însoțiți la centrul de vaccinare de unul dintre părinți sau de tutorele legal;
  • Acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal este obligatorie;
  • Formularul de exprimare a acordului informat pentru minori poate fi completat la centrul de vaccinare sau poate fi descărcat și online, de aici.

Informații suplimentarea despre vaccinarea copiilor de 12-15 ani cu Pfizer

Vaccinarea copiilor de 12-15 ani cu Pfizer a fost aprobată pe 28 mai de Agenția Europeană a Medicamentului. Deocamdată, Pfizer este singurul ser aprobat pentru această categorie de vârstă, pentru care arată eficacitate și siguranță crescute. 

Până acum la niciunul dintre copiii vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați. 

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a declarat  că nivelul de protecție la copii prin vaccinare e mult mai mare decât la adulți. 

La rândul său,  coordonatorul strategiei pentru vaccinare din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), a declarat că  vaccinul Pfizer este extrem de eficient împotriva COVID-19 la adolescenți, după cum arată toate datele de până acum.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button