GREEN CITY

Azi, începe Programul „Rabla 2013”. Tichetul valoric a fost majorat

Condițiile de participare la Programul Rabla 2013, precum și documentele pe care trebuie să le depună colectorii și producătorii/dealerii auto pot fi găsite în Ghidul de finanțarea Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național publicat pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (www.afm.ro), la secțiunea aferentă Programului.

Termenul limită de depunere a dosarelor de validare este 23 mai 2013.

Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2013 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz, vor fi publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secţiunii „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2013″.

În acest an, Administrația Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete pentru Programul „Rabla”, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice.

Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ si se va realiza in funcție de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Permiselor.

În cadrul programului deschis în acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziționarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.

Bugetul prevăzut în acest an pentru Programul „Rabla” este de 135 milioane lei. Sesiunea se va desfăşura într-o singură etapă, iar termenul-limită în care acestea vor fi acceptate este 20 noiembrie.

Prin Programul Rabla (2005-2012) au fost casate 459.775 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 225.869 autoturisme noi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button