Azi începe Jazz ETniKA Festival în Vama Veche. Eveniment recomandat de B365

de:
08 sept. 2011
0 afișări
Azi începe Jazz ETniKA Festival în Vama Veche. Eveniment recomandat de B365

Jazz ETnIKA – o idee, o definitie, o comunitate, o sumedenie de culori, doar o singura limba: muzica! In aceasta vara, in perioada 8-10 septembrie, va avea loc prima editie a Festivalului Jazz ETnIKA ,in Vama Veche, la Papa la Soni, unde se vor intalni mai multi artisti, apartinand mai multor etnii din Romania. Jazz ETnIKA aduna muzicieni tineri care, alaturi de nume consacrate ale scenei romanesti, apartinand diferitor ethnii, canta, improvizeaza si comunica deschis, promovand atat ideea de coexistenta cat si aceea de etica, plasata inaintea elementului etnic. Multiculturalitatea sta la baza civilizatiei iar muzica intretine cel mai bine aceasta relatie.

Joi, 8 septembrie:

ZNE – Luiza Zan & Eduard Jak Neumann

Petra Acker & Jimmy Cserkesz

Vineri, 9 septembrie:

Berti Barbera & Organic

Slang

Sambata, 10 septembrie:

Johnny King & Alex Muntz

Michael Acker & Ana Cristina Leonte

Ritmo del Flamenco

Concertele vor incepe dupa ora 20.

Dupa ce am ascultat-o pe Luiza, va propun cate o scurta descriere a celor care vor urca pe scena, asta pentru a avea o viziune mai clara asupra intentiei cu care pleaca la drum Jazz ETnIKA

ZNE

Avand la baza o poveste cu zane, proiectul celor doi muzicieni de jazz Eduard Jak Neumann si Luiza Zan este un experiment artistic ce inglobeaza intr-un singur spectacol muzica, incantatii, improvizatie si poezie.

Cantece de dragoste pentru tot, care nu cauta sa exprime concluzii, nefiind povesti cu talc, ci doar simple vorbe de basm, sau mai usor spus, basm pur si sincer. Am putea gasi totusi o asemanare cu muzica avangardistei Bjork, in ceea ce priveste constructia sound-ului, dar mai ales structurarea melodiei.

Luiza Zan si Eduard Jak Neumann, intr-o ipostaza in care nu ai mai vazut-o, dar cu siguranta ai mai auzit-o.

Petra & Jimmy

Deseori descrisa ca si facand parte din aria jazz, muzica lor trece, de fapt, dincolo de limita acestei categorizari. Ceea ce canta Petra si Jimmy Cserkesz este un melanj de sentimente si culori, originalitatea acestuia reiesind din intalnirea a acestor doua caractere atat de diferite si totusi complementare. O sa recunoasteti jazz-ul, un pic de soul si RnB, dar si bossa nova, samba si chiar folk, prin prisma unor piese preluate de la muzicienii lor preferati, cum ar fi Jimmy Hendrix sau Sandra NKake.

Berti Barbera & Organic

Ritmul, melodia si armonia, structura organica a muzicii, confluent culturala, diversitatea stilistica, echilibrul formulei de “3”, toate acestea se regasesc in proiectul ”Organic Trio”, care ne propune o fuziune de groove si armonii contemporane cu teme autentice de inspiratie folclorica. Grupul este alcatuit din trei muzicieni care au in comun limbajul musical vast si placerea de a canta. Intalnirea dintre Berti Barbera, Mandela si Jimmy Cserkesz este mereu surprinzatoare, exprimand excelenta muzicala printr-un limbaj fluent si accesibil. Trei personalitati diferite, o muzica vie, in permanenta expansiune.

BERTI BARBERA – voce, instrumente de percutie

MANDELA – flaut si caval

JIMMY CSERKESZ – chitara

Slang

Formatia Slang revine in aceasta toamna dupa o pauza de aproape 4 ani pe scena muzicala autohtona. Intr-o formula noua si in acelasi timp veche ,formata din : Jimmy Cserkesz (chitara), Luiza Zan (voce), Victor Bourosu (clape) si Laszlo Demeter (bas), la care se alatura doi tineri muzicieni, Petra Acker (voce) si Ferencz Aron (tobe). Proiectul va fi o „renastere”. Dupa cateva concerte ,Slang propune un nou material discografic care se va realiza undeva in primavara anului 2012. Primul concert (repetitie in public), va avea loc in Vama ,in cadrul festivalului Jazz ETnIKA, pe data de 9 septembrie.

Johnny King & Alex Muntz

La baza unui reggae sanatos e musai sa stea o podoaba de Rasta de la mama ei, sa ne inţelegem… Iar daca mama ei este chiar inima Africii, poţi merge la sigur. Originar din Congo, Johnny King este roots pana la sange. De-a lungul anilor a urcat destule scene in Elveţia, Romania, Franţa şi Germania, astfel incat sa impleteasca cu succes reggae-ul cu „rudele” acestuia – gospel, afrobeat, dancehall, roots, hiphop. intalnirea cu Alex Müntz in 2008 a pus inca un lemn pe foc, acesta fiind de parere ca rock/blues-ul are dreptul sa-si bage nasul peste tot. Și aşa e! Veniţi sa va dovedim noi doi!

Pe 10 septembrie, la ora 19, pe terasa lui Soni din Vama, cu doua chitari si doua voci, unplugged, acustic, cum vreti voi, dar promitem sa fie easy. Vom incerca sa va daruim un groove-2-go, asa cum vi-l dorim pentru un weekend in Vama!

Michael Acker & Ana Cristina Leonte

Un duo cu deschidere spre cele mai neasteptate sonoritati, Ana Cristina Leonte (voce) si Michael Acker (bass), construiesc un univers de imagini jazz-istice, si nu numai, de natura sa starneasca imaginatia ascultatorului. Construind un program de compozitii proprii precum si alte piese inedite cei doi muzicieni folosesc circuite melodice si polifonice deosebite cu scopul de a evada din cliseu si obisnuit.

Ritmo del Flamenco

Ritmo del Flamenco este un proiect compus din trei tineri de etnie maghiara care au ales sa abordeze un stil musical de-a dreptul „exotic”, flamenco. Dorinta de a invata si a trai aceasta muzica acolo unde ea este acasa, i-a dus pe Fodor Réka si pe Gaspar Almos, liderii grupului, de repetate ori la Madrid. Drept urmare, acest trio reuseste cu usurinta si incredere sa combine dansul caracteristic cu ritmurile energice si melodiile pregnante ale acestui gen, si bineinteles, sa transmita toate acestea cu acea pasiune fara de care muzica flamenco nu ar putea fi cantata.

Partener media: B365

Cookies