SMART CITY

AZI, începe cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar

Cererile de înscriere se vor depune la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru a doua etapă de părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă între 25 martie și 4 aprilie.

În data de 11 aprilie va avea loc afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale cu copii înscriși în clasa pregătitoare.

Centralizarea și soluționarea de către inspectoratele școlare a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ se va face în intervalul 14 — 18 aprilie.

99,24% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare, depuse în prima etapă, au fost admise, a precizat vineri Ministerul Educației Naționale.

Din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost admise 171.362, dintre acestea 145.581 reprezintă cereri admise pentru unitatea de circumscripție.

În ceea ce privește cele 27.101 de cereri pentru altă unitate decât cea de circumscripție, situația se prezintă astfel: 25.031 de cereri au fost admise, 750 de cereri au fost admise la școala de circumscripție, după ce nu au avut loc la școala dorită, 1.320 de cereri nu au putut fi admise, deoarece părinții/tutorii legali nu au bifat opțiunea de revenire la școala de circumscripție, însă, precizează MEN, toate vor putea fi soluționate în cea de-a doua etapă de înscriere.

Sursa: AGERPRES


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button