ARHIVA B365

Azi începe Campionatul Mondial de snooker. Cine intră în competiția celor mai buni jucători

De 5 ori campion mondial, Ronnie este principalul favorit să ridice trofeul la Crucible şi în acest an. Cel mai talentat jucător din istoria snookerului vine la Sheffield după ce a impresionat în debut de 2014. A cîştigat Mastersul după o finală cu Mark Selby, iar la Welsh Open l-a învins pe Ding Junhui. În ultimul frame a realizat şi al 12-lea break maxim din carieră şi l-a depăşit pe Stephen Hendry în topul breakurilor de 147. 

O’Sullivan este în faţa altui record la Crucible în acest an, putând să-şi adjudece al 6-lea titlu de campion mondial şi să-i egaleze pe Steve Davis şi Ray Reardon în clasament. 

Chinezul Ding Junhui, în vârstă de 27 de ani, născut chiar pe 1 aprilie, a avut un sezon fabulos pînă să ajungă la Sheffield pentru Campionatul Mondial şi a reuşit să cîştige nu mai puţin de 5 turnee de puncte: Shanghai Masters, Openul Indiei, International Championship, Masters Germaniei şi Openul Chinei chiar acum 10 zile. Este primul jucător care atinge această performanţă de la fabulosul Stephen Hendry din sezonul 1991-1992 cu 7 turnee. Ding nu a avut explozia niciodată pînă acum la Crucible, însă sezonul actual îl certifică printre marii favoriţi. Într-o eventuală semifinală se poate întîlni cu Ronnie O’Sullivan.

Australianul Neil Robertson, numărul 1 mondial, a acumulat pînă acum nu mai puţin de 93 de breakuri de peste 100 de puncte şi mai are nevoie aşadar doar de 7 pentru a atinge o bornă cu 3 cifre. Campion mondial în 2010, Neil a declarat că este un obiectiv important pentru cariera sa şi chiar i-a cerut sfaturi marelui Stephen Hendry în vederea atingerii acestei ţinte.

Cine mai contează la acest Campionat Mondial
Nu doar Ronnie, Ding şi Neil sînt în cărţi pentru trofeu. Scăpat puţin de presiunea din ultimii doi ani, Judd Trump rămîne un jucător important, la fel ca Mark Selby sau cvadruplul campion mondial John Higgins. Finalistul de anul trecut, Barry Hawkins, este şi el calificat pe tabloul principal, însă forma recentă nu-l recomandă pentru un nou turneu de ţinut minte.

Sursa: gsp.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button