Azi, cea mai rece zi de 28 mai din ultimii 50 de ani

de:
28 mai 2015
1 Afișari
Azi, cea mai rece zi de 28 mai din ultimii 50 de ani

Astăzi este cea mai rece zi din ultimii 50 de ani pentru această dată, anunță meteorologii România tv. 

Este vorba de o masă de aer rece ce a pătrus pe teritoriul României, cu cerul acoperit de nori, astfel încât temperaturile au marcat o scădere semnificativă inițial în interiorul arcului carpatic încă de ieri, cu  8 grade maxima (cât ar trebui să fie minima zilei în această perioadă). În Banat, Crișana, Maramureș, temperaturile au fost foarte mici. Și astăzi sunt foarte mici – temperaturi negative la munte, la prânz, dar și la Brașov sunt doar 8-10 grade maxima. 

SCăderea valorilor termice s-a resimțit azi și la București – dacă ieri erau temperaturi de vară, astăzi avem o maximă de 15 grade. În Dobrogea mate și vântul, așa încât temperatura resimțită poate fi comparată cu una de toamnă târzie. 

Vremea intrat într-un proces de răcire în această perioadă, dar lucrurile se vor schimba după 28 mai. În weekend-ul de Rusalii vremea se încălzeşte, iar norii se risipesc. 

PROGRNOZA METEO DE RUSALII 2015, VREMEA RUSALII.  „Chiar de vineri va fi vreme bună. Se va încălzi în toată ţara. Sunt posibile valori de 30 de grade, în sudul ţării, şi în jur de 24 de grade, pe Litoral. Apa mării va avea 18 – 20 de grade. Vremea bună va continua şi săptămâna următoare”, a explicat Mihai Timu, meteorolog ANM, scrie click.ro.

PROGRNOZA METEO DE RUSALII 2015, VREMEA RUSALII.  Potrivit prognozei pentru două săptămâni, până joi vor fi averse şi temperaturi mai scăzute, apoi se încălzeşte în toată ţara. De Rusalii vor fi 24 – 26 grade în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş.

PROGRNOZA METEO DE RUSALII 2015, VREMEA RUSALII.  În Moldova vor urca la 24 – 25 de grade, în Muntenia şi Oltenia – la 27 de grade, iar la munte vor fi 14 – 16 grade.

Cookies