AYRTON SENNA, campionul care ar fi împlinit 54 de ani, sărbătorit de Google

de:
21 mart. 2014
2 Afișari
AYRTON SENNA, campionul care ar fi împlinit 54 de ani, sărbătorit de Google

AYRTON SENNA, o legendă a Formulei 1, a murit la doar 34 de ani, chiar pe circuit, la Imola. Doodle-ul dedicat de Google este colorat în culorile Braziliei, țara natală a celui mai bun pilot din istoria Formulei 1. 

AYRTON SENNA a fost numit cel mai mare pilot al Formulei 1 din toate timpurile, in fata lui Michael Schumacher, de 7 ori campion mondial, conform unui sondaj realizat in 2009, printre sportivi, de o revista de specialitate.
Erou national in Brazilia, AYRTON SENNA ramane si acum in memoria pasionatilor pe Formula 1 pentru rivalitatea de pe pista cu francezul Alain Prost, curse ce au intrat in legendele sportului.

Ayrton Senna a inceput sa piloteze la patru ani, cand a primit cadou un cart de la tatal sau Milton, care voia doar ca fiul sau sa-si rezolve problemele de motricitate. Deja de la opt ani Ayrton Senna si-a inceput cariera. La carting a fost campion al Americii de Sud si de doua ori vicecampion mondial. In 1981 a venit in Europa si a castigat, la debut, F-Ford 1600.
Anul urmator, Ayrton Senna a castigat la Ford 2000 si in 1983, la F-3. In 1984 a ajuns in Formula 1 la modesta echipa Toleman. Cu putin timp inainte de a debuta l-a cunoscut pe Alain Prost, alaturi de care a creat cel mai mare duel din istoria F1.
Ayrton Senna a murit la 34 de ani, in virajul Tamburello, pe circuitul de la Imola, fiind ultimul pilot care a decedat in timpul unei curse de Formula 1. Atunci, monopostul sau s-a zdrobit de zidul de protectie in cel de-al saptelea tur al Marelui Premiu. Brazilianul Ayrton Senna a decedat la cateva ore dupa ce a fost transportat la spital, ca urmare a ranilor grave suferite in urma impactului.
La finalul unei curse, in 2000, Michael Schumacher l-a egalat pe Ayrton Senna la numarul de victorii. Cand a fost intrebat de ziaristi, la conferinta de presa, despre acel moment, vizibil emotionat, neamtul a inceput sa planga in hohote.

In 2012, documentarul „Senna” despre cariera triplului campion mondial s-a bucurat de un mare succes. „Trebuie sa-i multumim lui Ayrton Senna pentru ca din pacate a avut o viata atat de scurta, dar in care faptele sale au depasit fictiunea”, a declarat producatorul filmului, Eric Fellner.

Citate celebre ale lui AYRTON SENNA: Să fii al doilea înseamnă să fii primul care pierde.”
„Învăț mereu despre propriile mele limitări: despre limitările corpului meu, despre limitările mele psihologice. Este un mod de a trăi pentru mine.”
„În Formula 1 ești tot timpul expus la pericole. Pericolul de a te răni, pericolul de a muri. Este parte a vieții și ori o accepți într-un mod profesionist, ori o abandonezi și nu o mai faci. Mie îmi place însă așa de mult încât nu mai pot să o abandonez.”

Cookies