Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul Monica Iacob Ridzi

de:
04 mart. 2015
0 Afișari
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul Monica Iacob Ridzi

Monica Iacob Ridzi, condamnată la inchisoare pentru coruptie, a acuzat ca drumul intre cele doua unitati penitenciare a durat prea mult, aminteşte Hotnews.ro.

Avocatul Poporului anunta intr-un comunicat ca va ancheta in acest caz o „posibila încălcare a art. 34 din Constituţia României referitoare la dreptul la ocrotirea sănătăţii, a dispoziţiilor din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a dispoziţiilor din Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 433/2010, în cazul deţinutei Monica Iacob Ridzi”.

Institutia, condusa de Victor Ciorbea, anunta ca s-a sesizat in urma articolelor aparute pe doua site-uri clujene: ziuadecj.realitatea.net si stiridecluj.ro.

Reamintim ca Administratia Nationala a Penitenciarelor a explicat deja motivele intarzierii transportului: „La recomandarea formulată de medicul unităţii de detenţie, deţinuta în cauză a fost transferată la un penitenciar spital, pentru evaluare medicală de specialitate. Aceasta a plecat de la Secţia Exterioară Cluj, luni, 02.03.2015 şi a fost cazată la un penitenciar aflat pe traseu, în cursul aceleiaşi zile, după aproximativ 3 ore şi 30 de minute. În dimineaţa zilei de 03.03.2015, deţinuta a plecat spre unitatea de destinaţie, Penitenciar Spital Jilava, fiind consultată la cabinetul medical al unităţii înainte de deplasare. Pe traseu, pentru a asigura accesul la grup sanitar, apă potabilă şi mişcare în aer liber au fost efectuate cinci opriri, iar pentru a confirma starea de sănătate a deţinutei, aceasta a fost prezentată la cabinetul medical al unuia din penitenciarele aflate pe traseu”.

Cookies