Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu evacuarea Antena 1 şi Antena 3

de:
18 feb. 2016
0 Afișari
Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu evacuarea Antena 1 şi Antena 3

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu „posibila încălcare a art. 30 şi 31 din Constituţia României privind libertatea de exprimare şi dreptul la informaţie”, în cazul notificării ANAF de evacuare a televiziunilor Intact.

‘Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 30 şi art. 31 din Constituţia României, privind libertatea de exprimare şi dreptul la informaţie. În cadrul demersurilor ce vor fi efectuate de către Avocatul Poporului, se vor avea în vedere, între altele, discuţii cu părţile implicate, solicitarea de informaţii, relaţii şi documente, precum şi examinarea aspectelor constituţionale, legale şi procedurale referitoare la cazul în speţă. Aceste demersuri nu pun în discuţie respectarea hotărârilor judecătoreşti”, se spune, intr-un comunicat de joi al Avocatului Poporului.

Sediile posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie eliberate în cinci zile, respectiv până la sfârşitul acestei săptămâni, inspectorii ANAF prezentându-le notificarea de evacuare pentru a pune în executare sentinţa penală din 2013, potrivit căreia statul a intrat în posesia imobilelor.

Sursa: ZF

Cookies