ARHIVA B365

Avocatul Poporului face verificări la Penitenciarul Poarta Albă, după o plângere făcută de Becali

Gigi Becali şi un alt deţinut au făcut sesizări despre condiţiile în care sunt închişi la Poarta Albă. Cei doi au reclamat condiţiile din penitenciar, considerate mult sub standardele în vigoare. În urma acestei plângeri, o comisie abilitată va verifica dacă lucrurile dezvăluite de Gigi Becali şi de celălalt deţinut sunt reale, scrie Româniatv.net.

Dacă se confirmă, instituţia Avocatului Poporului va sesiza organele abilitate, inclusiv Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Gigi Becali fusese sancţionat şi pentru că a intervenit prin telefon într-o emisiune televizată, dar a scăpat basma curată pentru că nu a sunat pe un număr din redacţie, ci pe numărul avocatului, care se numără printre persoanele cu care are dreptul să vorbească. Astfel, deşi risca să rămână o lună fără pachet, Becali a contestat sancţiunea în instanţă şi a câştigat.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită şi fals, în Dosarul Valiza.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului „Gloria 1922 Bistriţa” sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la „Universitatea Cluj” aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal – Liga I – aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu „CFR 1907 Cluj”, contracandidata echipei FC „Steaua Bucureşti” la câştigarea titlului de campioană, preciza DNA.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button