Avocatul Poporului este de acord cu NOUA LEGISLAȚIE din EDUCAȚIE și NU va sesiza CCR

de:
22 sept. 2014
0 Afișari
Avocatul Poporului este de acord cu NOUA LEGISLAȚIE din EDUCAȚIE și NU va sesiza CCR

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat sâmbătă că „nu se impune” sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la ordonanţa de urgenţă aprobată în iunie, prin care legea educaţiei este modificată radical, în ciuda nenumăratelor sesizări primite de acesta, inclusiv de la preşedintele ţării, scrie Adevărul.ro.

Oficialul a explicat într-un amplu document că petiţiile primite nu au evidenţiat prevederile care ar încălca Constituţia ţării, iar noua lege produce efecte pozitive şi este susţinută atât de sindicate, cât şi de reprezentanţii rectorilor universităţilor.

Astfel, ordonanţa de urgenţă aprobată în iunie de actualul Executiv, prin care sunt introduse meditaţii gratuite, o a treia sesiune de Bacalaureat şi colegiile universitare pentru cei care au picat examenul, rămâne în vigoare şi îşi va continua traseul firesc în Parlament.

Dincolo de invocarea lipsei argumentelor constituţionale ale petenţilor, Ciorbea susţine că prin acest act normativ „au fost corectate o serie de prevederi insuficient de bine reglementate de Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale” şi că este justificată urgenţa modificărilor de începerea noului an şcolar.

Mai mult, măsurile „pot fi apreciate ca fiind oportune şi necesare şi având efecte pozitive în ceea ce priveşte statutul cadrelor didactice din mediul preuniversitar si universitar, facilitarea posibilităţilor de dezvoltare a activităţii universităţilor românesti, de consolidare a autonomiei universitare şi a statutului instituţional al universităţilor româneşti”, se mai arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Decizia se opune părerilor din societatea civilă, care se aştepta la o altă reacţie din partea instituţiei care apără interesele poporului în faţa autorităţilor.

Cookies