ȘTIRI

Avocatul Poporului demarează o anchetă privind condițiile din penitenciare

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va realiza o anchetă în întreg sistemul penitenciar din România. Ancheta se va desfăşura ca urmare a campaniei de presă privind situaţia din Penitenciarele româneşti, iniţiată de postul de televiziune Realitatea TV.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, „ancheta vizează condiţiile de detenţie din penitenciare, în raport cu respectarea drepturilor omului şi se va finaliza cu întocmirea unui Raport special al Avocatului Poporului cu privire la situaţia din Penitenciare, raport ce va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului”. 

„Avocatul Poporului, ca instituţie ce are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, a întreprins demersuri privind situaţia din Penitenciare şi în anii anteriori. În anul 2014 Avocatul Poporului a realizat 65 de anchete în Penitenciare, s-au înregistrat 7 sesizări din oficiu şi au fost emise 7 recomandări, având ca obiect respectarea drepturilor persoanelor private de libertate, aspecte ce se regăsesc în Raportul anual de activitate al instituţiei ce va înaintat Parlamentului şi publicat pe site-ul instituţiei în data de 30 ianuarie 2015”, se mai arată în comunicat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button