Avocatul Poporului dă drumul la robinet. „Ce rece e apa caldă în București!”. Apoi, sesizează Curtea Constituțională

15 dec. 2020
41 Afișari
Avocatul Poporului dă drumul la robinet. „Ce rece e apa caldă în București!”. Apoi, sesizează Curtea Constituțională

Lipsa apei calde și a căldurii din București l-au făcut pe Avocatul Poporului să se autosesizeze. Acesta o consideră „o chestiune de sănătate publică”.

Problema este cu atât mai serioasă deoarece România se confruntă cu pandemia cauzată de noul coronavirus, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Ce a declarat Avocatul Poporului

Avocatul Poporului a luat cunoștință din numeroase articole de presă despre lipsa apei calde și a căldurii în toate sectoarele din București.

Având în vedere că problema lipsei apei calde și a căldurii reprezintă o chestiune de sănătate publică, mai ales că România se confruntă cu lupta împotriva virusului COVID-19, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020. Astfel, au fost efectuate demersuri la toate primăriile de sector, precum și la Primăria Municipiului București, pentru a ne comunica măsurile imediate dispuse, în vederea asigurării condițiilor de trai normale, în case în această iarnă, întrucât anotimpul rece s-a instalat deja.

Rezultatele demersului nostru vor fi făcute publice.”

Sesizare și pe gunoaiele din Sectorul 1 

Demersuri ale Avocatului Poporului privind serviciile de salubrizare din Sectorul 1

Având în vedere informaţiile prezentate în mass-media privind situaţia generată de cantitatea foarte mare de deşeuri adunate pe trotuarele din Sectorul 1, dar şi constatările proprii, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020.

Astfel, întrucât serviciile de salubrizare au ca obiectiv principal protecţia sănătăţii populaţiei, dar şi a mediului, au fost întreprinse demersuri la Primăria Sectorului 1 Bucureşti, referitoare la modalitatea de asigurare a serviciilor de salubrizare pe raza Sectorului 1 din Bucureşti.

Rezultatele demersului nostru vor fi făcute publice.

Cookies