Avocatul Mark Meyer: Castelul Bran nu e scos la vânzare

de:
12 mai 2014
0 Afișari
Avocatul Mark Meyer: Castelul Bran nu e scos la vânzare

Publicaţia britanică a scris că aceasta nu va fi o tranzacţie imobiliară tradiţională, clasică, întrucât reprezentanţii firmei imobiliare nu au pus semnul „De vânzare” în faţa castelului, iar proprietarii acestuia preferă să acţioneze cu discreţie şi să analizeze ofertele primite înainte de a alege ei înşişi cumpărătorul pe care îl consideră cel mai potrivit. Însă, Mark Meyer, de la firma de avocatură Herzfeld and Rubin, a declarat, luni, că, în acest moment, Castelul Bran nu este scos la vânzare şi că, dacă Guvernul român sau o altă companie va face o ofertă rezonabilă, s-ar putea discuta în baza ei.

„Castelul Bran nu este de vânzare. Nu este pe piaţă, nu este scos la vânzare. În mare parte articolul (materialul publicat duminică în The Telegraph, n.r.), nu tot, dar în mare parte este aproape corect, dar ceea ce a fost lăsat afară, cred că pentru a face articolul interesant, este ceea ce am spus eu. Este, de exemplu, ca şi cum apartamentul tău din Bucureşti ar valora 500.000 de euro, iar cineva ar veni şi ţi-ar oferi două milioane de euro. Ar fi de vânzare (apartamentul, n.r.)?”, a declarat Mark Meyer, luni, pentru Mediafax.

Mark Meyer a continuat: „Au fost foarte multe neînţelegeri şi foarte multe articole nefondate care au apărut în 2006 şi în 2007, atunci castelul a fost pentru prima dată retrocedat, privind vânzarea castelului. Ei au vehiculat sume de 135 de milioane de dolari, o sumedenie de preţuri erau aruncate pe piaţă şi erau doar nişte prostii. Noi, când spun noi mă refer la familie (Dominic, Maria Magdalena şi Elizabeth de Habsburg, n.r.), nici nu deţineam castelul. Au primit castelul (oficial, n.r.) abia în 2009. Au fost nişte înflorituri. În urmă cu câteva săptămâni, cineva a scris un articol despre punerea în vânzare a castelului Bran . (…) Acest reporter de la Daily Telegraph l-a preluat şi m-a citat şi i-am spus ceea ce vă spun şi dumneavoastră. Nu, nu este scos la vânzare, nu este pe piaţă”.

Pe de altă parte, acesta a declarat pentru Mediafax că, dacă Guvernul României ar face familiei o ofertă rezonabilă pentru Castelul Bran, s-ar putea discuta pe baza acesteia. „Nu ştiu care ar fi această cifra (pentru o ofertă rezonabilă, n.r.). Apropo, el a vehiculat suma de 80 de milioane de dolari (jurnalistul care a scris articolul din The Telegraph, n.r.). Eu nu i-am dat acea cifră. Nu ştiu de unde a avut acea sumă de 80 de milioane de dolari, pentru că eu nu i-am dat niciun preţ. În fine, dacă Guvernul român ar veni cu o ofertă sau o companie de divertisment importantă şi ar spune că vor să cumpere castelul, normal că am discuta. Dar nu este scos la vânzare nicăieri”, a declarat acesta. „Nu, nu este de vânzare, dar am oferit contextul în care ar putea fi. Nu, nu am primit nicio ofertă”, a spus acesta.

Pe de altă parte, Mark Meyer a declarat că oricine ar cumpăra Castelul Bran, „la un moment dat, în viitor”, va trebui să respecte importanţa sa istorică pentru ţară, va trebui să respecte importanţa sa turistică, dar să respecte şi oraşul Bran şi oamenii care îşi câştigă viaţa de pe urma Castelului Bran.

Avocatul a mai spus că, în esenţă, articolul nu este greşit, „în sensul că, în anumite circumstanţe, ar fi de vânzare”. „Dar nu este scos la vânzare”, a completat acesta.

În articolul de duminică apărut în The Telegraph, Mark Meyer era citat: „Dacă cineva ne va face o ofertă rezonabilă, vom cerceta cine sunt ei, ce ne propun ei şi vom analiza cu seriozitate propunerea”. Firma de avocatură Herzfeld and Rubin, la care lucrează Mark Meyer, cu sediul la New York, se va ocupa de vânzarea Castelului Bran, relata The Telegraph.

Actualii proprietari administrează castelul şi, potrivit publicaţiei britanice, o fac destul de bine. În fiecare an, aproximativ 560.000 de persoane plătesc aproximativ 5 euro pentru a vizita această fortăreaţă. Problema este că cei trei proprietari au trecut deja de vârsta de 70 de ani şi nu mai au nici timpul, nici energia necesară pentru a se ocupa de administrarea şi modernizarea Castelului Bran.

Şi avocatul familiei Habsburg, Corin Trandafir, a dezminţit informaţia, precizând ca articolul aparut in publicatia britanica The Telegraph este „o compilatie intocmita pe baza unor informatii aparute pe internet cu ani in urma”.

Cookies