Avocatul lui Adamescu, sinucidere la 40 min. după ce s-a aflat de anchetă. El l-a turnat la DNA

de:
22 mai 2014
0 afișări
Avocatul lui Adamescu, sinucidere la 40 min. după ce s-a aflat de anchetă. El l-a turnat la DNA

Potrivit Gandul.info, avocatul George Dumitru Claudiu a colaborat cu procurorii DNA ducand chiar si documente din care rezulta ca Adamescu si fiul sau ar fi dat mita.

George Claudiu Dumitru, avocatul omului de afaceri Dan Adamescu, este bărbatul care s-a sinucis luni în staţia de metrou Piaţa Universităţii, au confirmat pentru Gândul surse din Poliţia Capitalei şi din avocatură.

Avocatul, în vârstă de 38 de ani, s-a aruncat în faţa metroului luni, în jurul orei 14.40, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere susţin ipoteza că a fost vorba despre o sinucidere, conform oficialilor din Poliţia Capitalei.

Gestul avocatului a venit la circa 40 de minute dupa ce a devenit publica informatia ca cei patru judecatori sunt anchetati.

Dan Adamescu e urmărit penal pentru dare de mită. Câţi bani a dat judecătorilor, conform DNA 

Gandul citeaza fragmente din motivarea sentintei de arestare preventiva a judecatorilor:
Declaraţia martorei FIRESTAIN ELENA-DANIELA confirmă susţinerile martorului ONUŢE DANIEL, în sensul că numiţii ADAMESCU GRIGORE DAN şi ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER şi-au dat acceptul, atât în vara anului 2013 cât şi în luna decembrie 2013, pentru coruperea magistraţilor care aveau spre soluţionare dosarele de insolvenţă ale S.C. SIGUR INDUSTRIAL CONSTRUCT S.R.L. şi S.C. ACTIV CONSTRUCŢII INDUSTRIALE S.R.L.
Mai mult, martora a afirmat că în luna decembrie 2013 s-a întâlnit cu ADAMESCU DAN GRIGORE şi cu ONUŢE DANIEL, la sediul S.C. ASIGURARE REASIGURARE ASTRA S.A., ocazie cu care ONUŢE DANIEL i-a transmis lui ADAMESCU GRIGORE DAN că mai avea nevoie de o sumă de bani, nespecificată, pentru rezolvarea „problemei” cu dosarul de insolvenţă. Cu prilejul acelei discuţii, ADAMESCU GRIGORE DAN, care dispunea de activele financiare ale firmelor din grupul BAUMAISTER, a stabilit ca martora să plătească, în baza unui contract de asistenţă juridică, încheiat formal cu avocatul DUMITRU GEORGE – CLAUDIU, o sumă de bani, care îi va fi indicată ulterior de ONUŢE DANIEL. Martora a aflat de la ONUŢE DANIEL că se va folosi de avocatul DUMITRU GEORGE – CLAUDIU pentru a scoate banii, pe care ulterior, îi va înmâna lichidatorului BORZA MONICA ANGELA în vederea remiterii lor către judecători, folosind cu privire la aceşti apelativul de „jude”.
Susţinerile martorei FIRESTAIN ELENA DANIELA se coroborează cu declaraţia martorului DUMITRU GEORGE – CLAUDIU, care a depus la prezentul dosar o copie a unui extras de cont, prin care se atestă viramentul, dintr-un cont aparţinând S.C. BAUMEISTER UTILAJE ECHIPAMENTE S.R.L., în contul cabinetului său de avocatură a sumei de 223.200 lei, în data de 10.12.2013. În aceeaşi zi, avocatul DUMITRU GEORGE CLAUDIU a efectuat o retragere în numerar a sumei de 222.040 lei, din care ONUŢE DANIEL afirmă a primit suma de 100.000 lei, în numerar, pentru coruperea judecătorilor.

Cookies